Evenementen

Ons welzijnHet Alzheimercafé dat elke derde dinsdag van de maand in Veghel zijn deuren opent, vindt in april voor één keer plaats in de bibliotheek aan de Markt.

Daar gaat het op 19 april over activiteiten die mensen met geheugenproblemen samen met hun huisgenoten kunnen doen.

Het Alzheimercafé gaat om 19.00 uur open, de toegang is gratis. Iedereen uit de gemeenten Boekel, Uden, Veghel, Bernheze, Landerd en Sint-Oedenrode die geïnteresseerd is in dementie is er van harte welkom.

eigenwaarde

Dagelijks actief bezig zijn is voor gezonde mensen vanzelfsprekend. Activiteiten geven ons een gevoel van zingeving en eigenwaarde. Voor iemand met dementie is dit niet anders. Ook als iemand met dementie minder kan, wil hij of zij nog steeds het gevoel hebben nuttig bezig te zijn. Bovendien geven bezigheden afleiding en zorgen voor structuur in de dagindeling. Door actief bezig te zijn blijft iemand met dementie betrokken bij de wereld om zich heen.

tips

Familieleden geven vaak aan dat zij het moeilijk vinden om passende bezigheden te vinden. Ook lopen zij soms tegen weerstand aan bij de persoon met dementie. Bij geheugenproblemen zie je vaak dat het initiatief afneemt en bezigheden als bedreigend worden ervaren. In het Alzheimercafé krijgen de bezoekers tips van een activiteitenbegeleidster, die bij mensen met dementie thuis komt. Zij legt uit welke bezigheden geschikt zijn om samen met de familie te doen en hoe zij te werk gaat als iemand zelf geen interesse heeft om bezig te zijn. Bezoekers krijgen ook informatie over verschillende activiteiten die in deze regio aangeboden worden voor mensen met dementie en hun familie.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen