Evenementen

KoetsveldDominee Koetsveld en islamdeskundige Odaci gaan in dialoog met elkaar. Zij vonden elkaar in hun gezamenlijke overtuiging dat de godsdiensten hun claim op de waarheid moeten loslaten ter wille van de wereldvrede en de humaniteit. Dat roept bijval, maar ook de nodige vragen op. Dus ruimte voor het gesprek met hen en elkaar.

De Zeven Zuilen

Christen Herman Koetsveld en moslim Enis Odaci uit Hengelo pleiten in sombere tijden voor verdraagzaamheid. Beide auteurs van het boek “De Zeven Zuilen” zien de samenleving verharden en verzetten zich tegen het wij-zij denken.

“Zeker na een aanslag moet je onderscheid maken tussen een godsdienst en een stel geflipte idioten die in naam van die godsdienst belang hebben om tegenstellingen in stand te houden”, aldus Odaci.

Verdraagzaamheid

“Juist in deze periode gaat het om compassie en verdraagzaamheid”, weet ook Koetsveld. Beide heren willen hun kennis verbreden en hebben samen mensen geïnterviewd. “Als je meer kennis hebt van anderen, dan verbreed je je horizon op de wereld. Als je dat niet doet, dan denk je dat jouw wereld de enige wereld is. Hierdoor word je verdraagzamer”.

Herman Koetsveld (1959)

Predikant van de Brongemeente (PKN) te Hengelo, eerder in Rosmalen/Berlicum en Zaandam. Hij was de initiatiefnemer van het ‘Manifest van Advent’ dat in 2009 een kerkelijk geluid wilde laten horen tegen de verharding van het maatschappelijk debat.

Sinds het voorjaar van 2014 is hij stadsdichter van Hengelo. Zijn theologische interesse ligt op het grensvlak van maatschappij en kerk, cultuur en theologie, tijdgeest en geloof.

Enis Odaci (1975)

Voorzitter van de Stichting Humanislam, denktank voor humanisme in de islam. Hij publiceert in diverse media over cultuur, theologie en politiek.

Enis is geboren in Zuid-Turkije (Antiochië), waar de apostel Paulus een van zijn eerste kerken gesticht heeft. Op tweejarige leeftijd is hij in het kader van de gezinshereniging naar Nederland gekomen.

Hij is academisch opgeleid is tot ingenieur in de verkeerskunde. Als zelfstandig ondernemer adviseert hij inmiddels diverse overheden over de aanleg van infrastructuur.

Zijn levensfilosofie is gebaseerd op het kernbegrip ‘rechtvaardigheid’ – een levenshouding waarin alle geloofsovertuigingen samen komen.

Stichting Koetsveld & Odaci

Herman Koetsveld en Enis Odaci geven hun interreligieuze samenwerking vorm via de Stichting Koetsveld & Odaci. Hun activiteiten en publicaties zijn te lezen op de website: www.koetsveld-odaci.nl .

Praktische informatie:
Datum: Woensdag 13 april 2016
Aanvang: 20.00 uur
Prijs: € 10,- te betalen aan de zaal
Plaats: Abdij van Berne, Abdijstraat 49, 5473 AD Heeswijk
Info & opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda