Evenementen

BECODonderdag 7 april met speciale gast Marjan Minnesma en burgemeester Marieke Moorman

Iedereen is van harte welkom. 20.00 uur - BECO over Duurzaamheid met Marjan Minnesma

Deze zeer bijzondere gast komt spreken over energiecoöperatie BECO en Duurzaamheid.

Marjan Minnesma is een landelijke bekendheid als voorvechter van duurzaamheid en energiecoöperaties. Zij was initiatiefnemer en aanvoerder van de klimaatwandeling naar Parijs toen daar de Klimaattop plaats vond. In november was zij dagelijks op tv te zien.

En met Urgenda spande ze een rechtszaak aan tegen de Nederlandse Staat omdat Nederland achterblijft met het werken aan het klimaat. Deze zaak werd vorig jaar gewonnen.

Op 7 april zal Marjan een inleiding verzorgen en daarna in een forum in gesprek gaan met de bezoekers samen met de burgemeester van Bernheze Marieke Moorman en vertegenwoordigers van BECO.

Ter informatie bekijk de filmpjes door op onderstaande link te klikken;

https://www.youtube.com/watch?v=D8NFL0yPbA0 

https://www.youtube.com/watch?v=dp5FSeRoNpo 

https://www.youtube.com/watch?v=T6RhH09cVLc#t=129 

Reserveer deze avond donderdag 7 april vanaf 20.00 uur voor onze gastspreker Marjan Minnesma.

In het Cultureel Centrum Nesterlé in Nistelrode.

 

Marjan Minnesma loopt deze keer niet naar de klimaattop in Parijs, zoals onlangs in november, maar ze komt op 7 april naar Bernheze. Ze was tijdens die tocht dagelijks te zien op tv. Elke dag werd er verslag gedaan van 'The Climate Miles' naar Parijs. Dat was ook nodig, omdat daar ook door Nederland scherpe afspraken gemaakt moesten worden over ons klimaat van de toekomst.

En Nederland heeft nogal wat in te halen. Marjan is directeur van urgenda, een landelijkeorganisatie voor duurzaamheid en innovatie.Daamaastis Marjan voorzitter van de Duurzame Energie Unie, waar de BernhezerEnergieCoboeratie BECO mee samenwerkt en duurzame energie levert.

MarjanMinnesmakomt op 7 april naar BECO om te praten over duurzaamheid enenergiecoôperaties, Hoe duurzaam is Marjan zelf eigenlijk? "Thuis in ons gezin met drie pubers van 12 tot 16 jaar, gaat het er regelmatig over.

We hebben boven het aanrecht een wattcher, waarop we steeds zien hoeveel energie we op dat moment gebruiken. Dat lokt gesprekken uit, omdat we ook zien als er boven een infraroodpaneeltje voor de warmte onnodig aan blijft staan" zegt Marjan En, vervolgt ze, "in het voorjaar leggen we zonnepanelen en zonneboilers op ons dak."

Marjan is lid van Texel Energie, ook een lokaleenergiecoôperatie.

"Wij willen duurzame energie uit Nederland en als er op verdiendkan worden, dan hebben we liever dat de lokale energiecoôperatie dat kan besteden aan goede initiatieven." Marjan geeft aan graag naar Bernheze te komen op verzoek van BECO. '"Er is veel te vertellen over duurzaamheid en lokale energiecoòperatles en hoe we samen ervoor kunnen zorgen dat ook Bemheze in 2030 een volledige omslag heeft gemaakt naar 100% duurzame energie", aldus Marjan.

Meer info of aanmelden op www.bernhezerenergie.nl 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen