Evenementen

Willem Marie_SpeelmanBoekhandel Berne organiseert op zaterdag
2 april 2016 een lezing door Willem Marie Speelman n.a.v. zijn onlangs verschenen boek
Zie dat ik ben. Christelijke spiritualiteit als weg tot menswording

Rode draad door dit boek is de naam van God, die zich geopenbaard heeft als de Aanwezige.
Of en in hoeverre God bestaat mag een open vraag blijven; maar Hij is wel aanwezig in alles wat wij zeggen en doen. De christelijke traditie probeert zijn aanwezigheid tastbaar te maken in verschillende vormen, zoals de heilige schrift, heilige mensen, iconen en sacramenten. Spiritualiteit is de discipline die ervoor waakt dat God niet opgeborgen wordt in een woord, een mens, een beeld of een gebaar. Maar de spiritualiteit bevestigt met vertrouwen dat God in dat woord, die mens, dat beeld en dat gebaar aanwezig is. En ook in andere woorden, andere mensen, andere beelden en andere gebaren. “Alles in allen”, zegt Paulus. God wijkt voor iedere beperking en blijft volgens het dankgebed van Jezus “voor wijzen en verstandigen verborgen”. Maar aan mensen die eenvoudig worden kan Hij zich zomaar laten kennen als de Gene die hen nader tot zichzelf en tot elkaar brengt.

Willem Marie Speelman is universitair docent spiritualiteit aan de Tilburg School of Catholic Theology en directeur van het Franciscaans Studiecentrum.

Hij schreef onder meer Om de hele wereld (Valkhof 2010), God aan den lijve ondervinden (Discoverybooks 2012), Levende franciscaanse spiritualiteit (Berne Media 2013), Leven met Franciscus (Boekencentrum 2013) en Rijk leven zonder bezit (Boekencentrum 2014).

Plaats: Bernekringzaal

Abdij van Berne

Aanvang: 14.00 uur (inloop 13.30 uur)

Na afloop van de lezing signeert Willem Marie Speelman

Toegang: De entreeprijs bedraagt € 7,50 (inclusief koffie/thee) te betalen ter plaatse

Reserveren: Wij verzoeken u vooraf plaatsen te  reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen