Evenementen

Wielercriterium -_3Zondag 20 maart 2016 vindt het jaarlijks wielercriterium in Heeswijk plaats. Dit wielercriterium vindt alweer voor de 50e keer plaats. Van den Akker Aqua Service is sinds 2015 als hoofdsponsor nauw bij dit evenement betrokken. De start en finish is, net als de voorgaande edities, gesitueerd in de Lariestraat, ter hoogte van paardenpension ‘Stal Dice’.

Rabo Dikke Banden Race

We beginnen de dag met een Rabo Dikke Banden Race voor de jeugd van 7 t/m 12 jaar. Wil je eens als een echte renner op de openbare weg fietsen of met je vriendjes een wedstrijdje fietsen? Geef je dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom op 20 maart aanstaande naar paardenpension ‘Stal Dice’ om je in te schrijven. Om 10:45 uur gaat de wedstrijd van start!

Starttijden officiële wedstrijden

De wedstrijdrenners starten vanaf 11:30 uur. Direct na de start draaien de diverse pelotons linksaf de Herpersteeg in om daarna direct scherp rechtsaf de Fokkershoek in te buigen. Via de Veldstraat gaat het vervolgens in vliegende vaart naar de Abdijstraat om dan weer via de Lariestraat naar de finish te fietsen. De ‘junioren’ zullen om 11:30 uur de spits afbijten met een koers over 70 km. Vervolgens komen vanaf 13:45 uur de ‘Amateurs’ in actie die 60 km lang hun rondes rijden. De dag wordt afgesloten met de ‘Elite Mannen/Beloften’ die om 15:30 uur vertrekken voor hun koers over 80 km.

Er zal weer een groot deelnemersveld aan de start verschijnen. Het parkoers is bij de renners bekend en geliefd vanwege de minimale aanwezigheid van wegversmallingen en drempels. Doordat de wind vaak een rol van betekenis speelt op de Fokkershoek en de Veldstraat, komen de sterkste renners vanzelf vooraan fietsen waardoor vaak een levendig wedstrijdverloop ontstaat.

Informatie / Bereikbaarheid

Deze wegen worden op zondag 20 maart 2016 voor het verkeer afgesloten. Wij hopen op uw begrip en medewerking betreffende de beperkte bereikbaarheid. De organisatie kijkt uit naar deze dag en gaat er samen met de enthousiaste vrijwilligers en sponsoren een prachtig wielerevenement van maken! We nodigen u van harte uit een kijkje te nemen op zondag 20 maart aanstaande en de renners aan te moedigen. Kijk voor meer informatie over de lokale renners, het programma en uiteindelijk de uitslagen, op onze website www.wscbernheze.nl .

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen