Evenementen

Choer dArtisct

Op zondag 20 maart verzorgt het Choeur d’Artist het Matineeconcert op Kasteel Heeswijk. Het koor treedt op om 14:15 uur en 15:15 uur. Het zingt de Johannes Passion van Heinrich Schütz dat officieel ‘Historia des Leidens und Sterbens unseres Herrn und Heilands Jesu Christi nach dem Evangelisten St. Johannes’ heet.

Een bijzondere gebeurtenis die u niet mag missen omdat het omdat het muziekstuk al meer dan 200 jaar niet is opgevoerd als, op aandringen van de theoloog Friedrich Spitta, het in de jaren ’80 van de vorige eeuw uit de vergetelheid wordt gehaald.

Over Choeur d’Artist

Chœur d’Artist is een kamerkoor van enthousiaste amateurs dat in 1998 is opgericht en kan terugzien op een grootse staat van dienst. Er wordt wekelijks gerepeteerd. De koorleden zingen een klassiek repertoire, van oud tot modern, a capella gezongen of met instrumentale begeleiding. Dirigent is Mario Veldpape, die jarenlang bariton was in het Groot Omroepkoor. Het koor heeft één keer eerder opgetreden in Kasteel Heeswijk, in 2011 met de ‘Hommage au baron, muziek uit de tijd van Andreas Johannes Ludovicus baron van den Bogaerde van Terbrugge’.

20 maart 14.15 uur en 15.15 uur. Entree € 10,00

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen