Evenementen

film Erbarme_DichBerne-Anders activiteit op maandag 21 maart om 20.00 uur :Film “Erbarme Dich…” : met Bach-kenner Ad de Keyzer.

Hoe komt het dat de Matthäus-Passion zoveel mensen diep raakt? Die vraag speelt de hoofdrol in de film “Erbarme Dich”. In een verlaten kerk met een groep daklozen als koor, spelers en publiek, wordt de bijzondere verhouding met Bachs muziek, in ervaringen en gevoelens gevolgd. Liturgiewetenschapper en Bach-kenner Ad de Keyzer verzorgt een inleiding. Na de film bespreekt hij hoe dit muziekstuk van Bach je vol laat raken in je middenrif. Met zelfs een glossy “Bach” in de winkels laat dit zien wat de Matthäus-Passion ieder jaar losmaakt!

De avond begint om 20.00 uur in de Abdij van Heeswijk-Dinther. Toegang is 10 euro. Aanmelden is gewenst in verband met koffie/thee en ruimte. Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook zijn kaarten aan de zaal verkrijgbaar.

De film Erbarme Dich

Muziek is een wereld op zichzelf, een taal die het verstand overstijgt. Dit geldt zeker als het gaat om de Matthäus Passion van Johan Sebastian Bach. Erbarme Dich is een film van Ramón Gieling. Het is als een ontdekkingsreis over de persoonlijke band van vele mensen met het muziekstuk van Bach.

De titel komt van de bekende aria “Erbarme Dich” waarin mensen bij een diep verdriet, troost vinden in deze muziek en in de tekst.

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen