Evenementen

KunstzichtOp zondag 20 maart om 11 uur opent Kunst-Zicht de deuren voor publiek.
Jet van Soest en Aafke Steenhuis willen een positieve invulling geven aan het leegstaande kantoorpand aan Kerkstraat 1 in Heeswijk-Dinther. Als kunstenaars kwam natuurlijk het idee op om hun werken te exposeren. Het grote vloeroppervlak vraagt om ruimtelijk werk.

Voor de keramiste en beeldend kunstenaar een mogelijkheid om groot werk te laten zien. Tevens is er genoeg muuroppervlak voor schilderijen en foto’s.
Ze pretenderen niet een galerie te zijn, maar een plaats waar kunst zichtbaar wordt voor mensen uit de omgeving, een toevallige voorbijganger, voor een regenachtige zondagmiddag, maar vooral ook om mensen te verrassen en om dicht bij huis een goede, toegankelijke expositie te bezoeken.
Daarom hebben ze ook andere kunstenaars uitgenodigd om mee te werken aan de exposities. Frie Kremers met ruimtelijk werk, Mirelle van Soest (fotografie), Marijolijn Schenk (schilderijen) en Anneke Mooi Wilten met maquettes en portretten.


Elke maand zal een andere kunstenaar aansluiten met nieuw werk en zal een deel van het aanwezige werk gewisseld worden.


De expositie is samengesteld uit verschillende kunstvormen als beeldend werk, schilderijen en foto’s. Ook kunnen deze verschillende disciplines enkele keren per jaar aangevuld worden met specifiek werk als sieraden of tassen. We willen een zo divers mogelijk aanbod tentoonstellen zodat er voor iedere bezoeker werk is dat hem of haar aanspreekt.
De initiatiefnemers vinden het belangrijk dat de expositie laagdrempelig is en willen graag ingaan op vragen van bezoekers over hun werk. Ook zijn bezoekers natuurlijk vrij om zelf de werken te bekijken en te interpreteren.
Elke derde zondag in de maand is publiek welkom bij Kunst-Zicht aan de Kerkstraat in Heeswijk-Dinther om een kijkje te nemen naar de verschillende kunstwerken .

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen