Evenementen

Jules IdingZondagmiddagcafé BRUG zal op 6 maart napraten met vertegenwoordigers van actiegroep ‘Te veel, te lang’. Ook vertelt een vluchteling zijn verhaal. Verder is er een gesprek met Jules Iding, oud-wethouder van Oss, over de Maashorst.

De winkel Depot uit Heesch is te gast, Jan Ulijn verzorgt de column en de muziek is van band “Hout Simpel”. Zondagmiddagcafé BRUG begint op 6 maart om 16.00 uur in De Pas in Heesch. Toegang gratis.

Omdat de gemeenteraad van Bernheze al tot een besluit is gekomen over een voorgesteld AZC in Heesch, deze keer in BRUG geen debat of discussie hierover. Wel een terugblik op de gang van zaken met Harm Ruijs en John van den Akker van actiegroep ‘Te veel, te lang’.

Bij dit onderwerp hoort ook het verhaal van een vluchteling uit Syrië, die komt vertellen over zijn ervaringen in eigen land, de vluchtweg en de opvang in Nederland.

Met Jules Iding, “mister Maashorst”, zal een gesprek gehouden worden over de toekomst en de (on)mogelijkheden van dit natuurgebied, dat voor een deel op Bernhezer grondgebied ligt.

In de rubriek ‘de sociale noot’ wordt gesproken met Depot uit Heesch, een lifestyle-winkel met een horecahoek waar jongeren met psychische problemen werken.

De column is in handen van Jan Ulijn, de muziek wordt verzorgd door band “Hout Simpel” uit Heeswijk en het slotwoord is voor huispoëet Ad van Schijndel.

De presentatie is in handen van Annemieke van der Aa en Hans Lakwijk.

Gratis kinderopvang is aanwezig.

Het politiek café is een initiatief van de SP Bernheze. De redactie wil een brug slaan tussen de inwoners van Bernheze en de politiek.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen