Evenementen

kleding en_identiteitCultuurhistorica Renate van de Weijer geeft een lezing over ‘Kleding en Identiteit’. Hoe toepasselijk in de Carnavalstijd…

Renate-van-de-WeijerIn het kader van het 200 jarige bestaan van de provincie Noord-Brabant stellen mensen vragen over provinciale identiteit. Wat betekent Noord-Brabant voor mensen nu? Recent vond Dolly Verhoeven dat dé Gelderlander niet bestaat. Arnoud-Jan Bijsterveld vraagt zich af of er in een tijd van Guus Meeuwis, die met warme gevoelens over Brabant en met name Tilburg zingt, sprake is van een eigen Brabantse identiteit. Bestaat deze en heeft hij in de 19de eeuw bestaan? Ervaren mensen anno 2016 een afzonderlijke ‘provinciale’ identiteit?

Wat zeggen bijvoorbeeld ontwikkelingen in kleding over een eventueel ‘Brabantgevoel’ in de afgelopen twee eeuwen, sinds de formatie van de provincie in 1815? En wat betekenen tradities in kledingerfgoed voor ontwerpers en dragers van nu? Hoe dragen musea en andere instellingen bij aan revitalisering en hernieuwing van kledingerfgoed?

Deze en andere vragen komen op zondag 7 februari van 12.00 – 13.00 uur aan de orde.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen