Evenementen

logo AlzheimercaféIn het Alzheimercafé op dinsdag 19 januari komen medewerkers van Alzheimer Nederland “verhalen ophalen”. In de Blauwe Kei in Veghel opent het café zijn deuren om 19.00 uur.

Vanaf 19.30 uur is er gelegenheid voor mensen om te vertellen wat hun ervaringen zijn met de veranderingen in de zorg. En dan met name in de zorgverlening aan mensen met dementie. Wat gaat goed en wat gaat niet goed? Hebben mensen iets gemerkt van de veranderingen?
De medewerkers van Alzheimer Nederland tekenen de ervaringen op om die mee te nemen in gesprekken met beleidsmakers, onder ander bij de overheid. Het Alzheimercafé is gratis toegankelijk voor iedereen die betrokken is bij dementie of daarin geïnteresseerd is.

gal of loftrompet

Alzheimer Nederland is heel benieuwd naar de ervaringen die mensen hebben met de veranderingen in de zorg. Uit belangenorganisaties, media en onderzoeken komen veel verhalen en cijfers, maar de medewerkers van Alzheimer Nederland komen deze avond rechtstreeks bij de betrokkenen “verhaal halen”.
Het Alzheimercafé is een goede gelegenheid om in een vertrouwde omgeving de gal te spuien of de loftrompet te steken. Niet alleen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, maar ook voor mensen uit de zorg en voor vrijwilligers is het belangrijk om hun stem te laten horen. Hun ervaringen zullen doorklinken in de contacten die Alzheimer Nederland heeft met overheden en andere organisaties over de zorg voor mensen met dementie.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen