Evenementen

2016-01-11 Berne_andersZondag 17 januari is er een filmmiddag in de Abdij van Berne te Heeswijk. Vanaf 14.00 uur wordt de poolse film : ‘Ida‘ vertoond. Het drama over een jonge non in Polen, die een duister familiegeheim ontdekt vlak voordat ze haar geloften aflegt.

De oogverblindend mooi geschoten zwart-witfilm is de winnaar van de Oscar voor beste buitenlandse film in 2014.

Deze middag, die duurt tot 16.30 uur, wordt begeleid filmdeskundige Tjeu van den Berk. Hij verzorgt een inleiding op de film, kijktips en een uitleiding met discussie.

Aanvang van de filmmiddag is om 14.00 uur. Entree 10 euro, inclusief koffie/thee in de pauze. Aanmelden vooraf is wenselijk en kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er zijn ook kaarten aan de zaal in de Abdij verkrijgbaar.

De film: ‘Ida ‘

Polen 1962. Anna staat op het punt om haar geloften af te leggen bij de kloosterschool waar ze ooit werd opgenomen als wees. Maar alles verandert als blijkt dat ze nog familie heeft: Wanda, de zus van haar moeder. Voordat ze officieel tot het klooster kan toe treden als non, gaat ze samen met Wanda op zoektocht naar haar verleden. Het levert een indringende zoektocht door het Poolse platteland op

Anna komt erachter dat haar echte naam Ida luidt. Ze wordt geconfronteerd met de grimmige waarheid over haar familie en de ontberingen die veel dieper in de Poolse geschiedenis geworteld zijn. Ida staat voor een moeilijke beslissing: teruggaan naar het klooster of een nieuwe weg inslaan?

De Poolse regisseur Pawel Pawlikowski maakte eerder de bekroonde Britse producties My Summer of Love (2004) en Last Resort (2000) en won met dit zwart-wit drama maar liefst vijf European Filmawards en de BAFTA. De bekroning was de Oscar voor Beste Buitenlandse Film in 2014.

Het programma van de filmmiddag begint om 14.00 uur met een korte inleiding op de film door Tjeu van den Berk. Daarna wordt de 80 minuten durende film Ida vertoond. Na de koffie- en theepauze is er ruimte voor een uitleiding door Tjeu van den Berk gevolgd door de reacties van de bezoekers. Uiterlijk 16.30 uur zal deze filmmiddag worden afgerond.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen