Evenementen

Musica HumanaHet koor Musica Humana uit Oss o.l.v. Rein Boeijen verzorgt op zondag 17 januari het Matineeconcert in Kasteel Heeswijk. Het koor treedt op om 14:15 uur en 15:15 uur en zingt oude muziek uit o.a. de Renaissancetijd.

Het koor is in 2010 opgericht en bestaat uit mensen met zeer lange koorervaring maar ook uit mensen die het zingen van oude muziek net hebben ontdekt. Er worden koorwerken gezongen uit de Renaissance tijd evenals liederen in het Oud Nederlands, Spaans, Frans, Italiaans en Engels. Het koor is in stijl gekleed en treedt op in passende Middeleeuwse kleding die veelal zelf vervaardigd is.
Wie eerder met het koor heeft kennis gemaakt, zag en hoorde het op het Fantastival, Korenfestivals en benefietconcerten, met gilden op Gilde feesten, op Monumentendag en bruiloftsfeesten. Het concert op Kasteel Heeswijk stond al lang op de verlanglijst en op 17 januari is het dan zo ver!
Sommige liederen worden a capella gezongen, zoals ‘In these delightful pleasant groves’ van Henry Purcell. Andere liederen worden instrumentaal ondersteund met piano, trommel of fluit. Een voorbeeld hiervan is ‘Pastime with good company’ uit 1491/1547 van Henry VIII. Het geheel heeft een verhaallijn over de Liefde wat met een verhaal of gedicht met elkaar wordt verbonden.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen