Evenementen

Koninklijke fanfare_St._Willibrord_Zondagmiddag 17 januari treden de leerlingen van de Koninklijke Fanfare St.Willibrord weer voor het voetlicht. Tijdens de interne solistenwedstrijden gaan de muzikanten van de toekomst de strijd aan met elkaar.

Wie krijgt de aanmoedigingsprijs en wie wordt winnaar in de categorie t/m A of de categorie vanaf B?

Zowel slagwerkers als blazers staan op het podium en laten horen wat zij het afgelopen jaar hebben bijgeleerd. Vanaf 13.30 uur komen meer dan 50 leerlingen hun muzikale vaardigheden laten horen. Maandenlang zijn zij door hun docenten gekneed, getraind en gevormd. Maandenlang oefenden zij de blaren op de lippen en eeltplekken op hun vingers.

Tijdens het onderlinge solistenconcours spelen de jonge muzikanten alleen of in tweetallen, mét pianobegeleiding of zonder. In ieder geval spelen zij de sterren van de hemel omdat ze allemaal trots zijn op hun inzet en groei in de afgelopen maanden. Juist die trotsheid wil de Koninklijke Fanfare koesteren en behouden voor de toekomst omdat daarmee de beste muzikale prestatie worden behaald. Om de jeugd daarbij het juiste podiumgevoel te geven is enthousiast publiek natuurlijk belangrijk.

Vanaf 13.30 uur kunt u genieten van de tientallen aanstormende muzikanten die in opleiding zijn bij de Koninklijke.

U bent van harte welkom in CC Bernrode in de Zijlstraat in Heeswijk Dinther. Entree is gratis.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen