Evenementen

ASK-koorVoor wie in de kerstsfeer wil komen is het concert van het befaamde Arnhems Slavisch Koor een aanrader. Het ASK bestaat dit jaar 45 jaar en verzorgt op vrijdag 11 december in de Abdij kerk van Berne in Heeswijk-Dinther een concert vanuit de oosters byzantijnse traditie.

De gezangen in het concert zijn gekozen uit de Kerstperiode en worden in relatie gebracht met Kersticonen.

Over de traditie van de iconen met afbeeldingen van het Kerstverhaal is op maandag 7 december al een inleiding door Désirée Krikhaar in de Abdij.

Het Arnhems Slavisch Koor (ASK) kwam 45 jaar geleden op initiatief van Russische vluchtelingen tot stand en heeft veel concerten in binnen- en buitenland gegeven . Het koor staat sinds 5 jaar onder leiding van de Russische Svetlana van Wielink.

Overeenkomstig de traditie in de oosterse kerken zingt het koor altijd a capella. De Slavische muziek wordt breed gewaardeerd. Het kent uitzonderlijke akkoorden, heeft een meditatieve kracht en is ontroerend door zijn intensiteit. Je bloed gaat er van tintelen!

Reserveren gewenst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , of kaarten aan de kerk (op = op). Toegang 10 euro inclusief koffie/thee in de pauze van het concert. Aanvang 20.00 uur, kerk open vanaf 19.30 uur.

DirigenteDirigente Svetlana van Wielink

Svetlana van Wielink is in Sint-Petersburg geboren en opgegroeid. Op haar vijfde begon zij met haar muzikale opleiding. De piano stond de eerste jaren centraal. Later kwamen daar zang en koordirectie bij. Zij volgde de conservatoriumopleiding tot dirigent en zangeres aan de Saint Petersburg State University of Culture and Arts. Tijdens haar studie, waarin de klassieke muziek centraal stond, begon Svetlana haar werkzaamheden als dirigente en zangeres van een Russisch Orthodox kerkkoor, functies die zij tot 2007 vervulde.

Vanaf 2007 woont zij in Nederland, en werkt zij met een palet aan koren. Zo dirigeert ze naast het Arnhems Slavisch Koor het Nijmeegs Byzantijns Koor, enkele kerkkoren en is ze als zangpedagoge en tweede dirigent verbonden aan het Utrechts Byzantijns Koor. Daarnaast geeft Svetlana piano- en zangles en verzorgt zij door het land workshops muziek en zang.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen