Evenementen

Luc EekhoutOp zondag 6 december (van 12:00 tot 13:00 uur) zal Luc Eekhout, directeur Kasteel Heeswijk, een éénmalige lezing verzorgen in de Wapenzaal van Kasteel Heeswijk.

Luc Eekhout was achttien jaar lang directeur van het Nationaal Rijtuigmuseum en heeft in die hoedanigheid de catalogus van het Koninklijk Staldepartement samengesteld. Kasteel Heeswijk heeft een nauwe band met het Koninklijk Huis en heeft sinds kort een bokpaneel van de Gouden Koets in zijn collectie, destijds geschenk van de Amsterdamse bevolking aan de jonge Koningin Wilhelmina. Nu de koets in restauratie gaat geeft de directeur van het kasteel toelichting op dit vorstelijke staatsierijtuig. De kosten voor het bijwonen van de lezing bedragen € 4,– per persoon. Voor deelnemers aan een kasteelrondleiding is de lezing gratis.

Aangenaam Klassiek in de middag

Aansluitend verzorgt het Rozen Kwartet ons matineeprogramma van ‘Aangenaam Klassiek’. Het ensemble treedt op om 14:15 uur en 15:15 uur en speelt (licht) klassieke muziek. Een all-in entreebewijs (€ 7,50) voor het kasteel volstaat om 100% te kunnen genieten van het optreden van deze musici en de lezing over de Gouden Koets. Voor meer informatie: www.kasteelheeswijk.nl

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen