Evenementen

snoeiafval 3Van 7 tot en met 11 december 2015 haalt de gemeente snoeihout in het buitengebied op. U kunt zich daarvoor tot 27 november 2015 aanmelden bij de gemeente, telefoon 14 0412, of het ‘aanvraagformulier ophalen snoeihout’ invullen.

Voorwaarden
Het snoeihout wordt verwerkt in een biomassa-energiecentrale. Daarom kunnen we alleen hout gebruiken dat aan de volgende eisen voldoet:

Snoeihout afkomstig van boomkwekerijen, fruittelers e.d. is uitgesloten, omdat dit bedrijfsafval is.
Uitsluitend schoon snoeihout zonder blad. Wanneer er heel weinig droog blad aan de takken hangt is dat geen probleem. Coniferen, bladhoudende takken, boomstronken, timmerhout en dergelijke worden niet geaccepteerd.
Aan het hout mag geen zand/grond zitten. Daarom kunt u het hout het beste op een (redelijk) droge plek neerleggen.
Verder vragen we u rekening te houden met het volgende.
Het hout mag maximaal zes meter vanaf een verharding (openbaar terrein) op een hoop liggen, anders kan het niet geladen worden.
Het moet op het eigen perceel liggen en niet op openbaar terrein.
De houthoop moet goed bereikbaar zijn, zodat het hout met een kraan op een vrachtauto kan worden geladen. Let er bijvoorbeeld op dat het hout niet tegen bomen ligt.
Het hout mag maximaal drie weken voor het ophalen op een hoop gelegd worden.
De houthoop moet minimaal 3 m3 groot zijn. Combineren op een plek is mogelijk.
Werkwijze
Bij het melden moet u het volgende doorgeven:

naam en adresgegevens van de aanbieder; (mobiel) telefoonnummer waar u overdag bereikbaar bent;
adresgegevens van de locatie waar het hout ligt. Wanneer u van de locatie geen adresgegevens kunt opgeven, moet u een duidelijk beschrijving van de plek geven;
plaats van herkomst van het hout;
een inschatting van de hoeveelheid kubieke meters.
U krijgt geen bevestiging van de aanmelding. Het is niet mogelijk van tevoren aan te geven op welke dag het snoeihout wordt opgehaald. Bij grote belangstelling kan het voorkomen dat het snoeihout in de week erna wordt opgehaald.

De aanbieder is verantwoordelijk voor het snoeihout totdat het wordt opgehaald. Steekproefsgewijs controleren we of het aangeboden hout voldoet aan de eisen. Mocht dat niet zo zijn, dan kunnen wij het helaas niet meenemen. Dat snoeihout kunt u aanbieden bij onze groendepots, Transportbedrijf Firma Van Schaijk in Nistelrode of Firma Dijkhoff in Heeswijk-Dinther.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen