Evenementen

141122-cvdh-SintMuseumBoerderij-10Op zaterdag 21 november is de Meierijsche Museumboerderij in Heeswijk-Dinther voor EEN dag en nacht het huis van Sinterklaas.

Op zaterdag 21 november ontwaken Sinterklaas met zijn Pieten en Americo zijn paard, in de romantische Meierijsche Museumboerderij , Meerstraat 28 in Heeswijk-Dinther. Americo slaapt dan op stal en de Sint in de bedstee van “den herd” , waar een knapperend open haardvuur er voor zorgt dat de oude Sint het niet te koud krijgt !
Bij het opstaan wil de Sint graag geholpen worden: zijn mantel moet om, sokken en handschoenen moeten aan, de mijter en staf moeten worden aangereikt, de Sint eet een licht ontbijtje . Sint wil daarbij graag geholpen worden door “gelovige” kinderen, papa’s, mama’s, opa’s en opa’s. Maar behalve het wekken van de Sint is er nog veel meer te doen !
Americo mag verwend worden met wortels; in de oude bakoven van het museum wordt heerlijk pepernoten brood gebakken en er zijn superlekkere boerderij-pannenkoeken. In het pieten opleiding centrum kan elk kind, door samen met de Pieten allerlei spelletjes te doen, een echt “pietendiploma” halen.
En elk kind mag natuurlijk verkleed komen. Wij zijn voor kleinschaligheid en willen niet dat kinderen lang moeten wachten. Daarom willen we graag dat iedereen zich van te voren inschrijft.
Dat kan, vanaf 1 november en ALLEEN via e mail. Kijk daarvoor op de speciale “sinterklaaspagina” van de website: www.museumboerderij.nl . Daar staan ook de wektijden vermeld. De entree prijs, voor iedereen die ouder is dan EEN jaar, bedraagt € 4,00. Daarvoor krijgt, naast het mooie programma, elke volwassene ook nog een gratis kopje koffie met speculaas, en elk kind een glas ranja, een snoepzak en een pietendiploma. Schrijf je snel in want vol=vol ! NOG meer weten over de Museumboerderij ? www.museumboerderij.nl geeft alle antwoorden !

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen