Evenementen

BernhezeIn november vindt weer de landelijke Dag van de Mantelzorg plaats. De gemeente Bernheze wil graag zoveel mogelijk mantelzorgers bedanken voor hun langdurige, onbetaalde zorg voor hun naasten en organiseert een gezellige dag, een cursus mindfulness en een mantelzorglunch voor mantelzorgers.

U kunt tot en met 6 november uw mantelzorgers aanmelden voor deze activiteiten.

De organisatie is in handen van mantelzorgmakelaar Margo van den Berg.

Verwendag 21 november 2015
Het lijkt Margo leuk om met andere mantelzorgers (dus geen zorgvragers) op een gezellige manier een ontspannende dag te beleven. Om ook de werkende mantelzorgers in de gelegenheid te stellen aanwezig te zijn, is gekozen voor een zaterdag: 21 november, in Cultureel Centrum de Pas in Heesch.

Programma
Opening door wethouder Jan Glastra van Loon
Theatervoorstelling van Theater Klinker
Lunch
Workshop naar keuze (bloemschikken, glas-in-lood of fotoshoot inclusief make-up)
Cursus Mindfulness
Mantelzorgers die liever in een kleinere groep willen ontspannen kunnen zich opgeven voor een cursus mindfulness voor mantelzorgers. Dit betreft circa 8 bijeenkomsten van 2,5 uur, waarschijnlijk in Den Dungen. Er is een maximum gesteld aan het aantal deelnemers aan deze cursus.

Mantelzorglunch 15 januari 2016
Op vrijdag 15 januari 2016 wil de wethouder graag lunchen met mantelzorgers. Enerzijds om het project 'samen beter thuis' toe te lichten en anderzijds wil hij met mantelzorgers praten over hun behoeften aan mantelzorgondersteuning en de mantelzorgwaardering 2016. De definitieve locatie voor deze lunch wordt nog bekend gemaakt, maar zal vermoedelijk in Nistelrode of Heeswijk-Dinther zijn.

Vragen?
Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Margo van den Berg, mantelzorgmakelaar 06-48 80 11 27.

Vervangende mantelzorg
Het kan zijn dat u niet zomaar van huis kunt. Wil u dan aangeven of het nodig is dat wij vervangende zorg regelen? Hiervoor zal een vrijwilliger worden gezocht.

Aanmelden
Wilt u uw mantelzorger in het zonnetje zetten? U kunt op de volgende manieren aanmelden.

Download het aanmeldformulier (PDF, 75.5 kB), print het, vul het in en stuur het in een envelop zonder postzegel naar de gemeente Bernheze, t.a.v. de afdeling Communicatie, Antwoordnummer 6003, 5384 ZX Heesch.
Download het aanmeldformulier (PDF, 75.5 kB), print het, vul het in, scan het en mail het naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Vul de antwoordstrook op de gemeentepagina's in DeMooiBernhezeKrant van 28 oktober en 4 november in en stuur deze in een envelop zonder postzegel naar de gemeente Bernheze, t.a.v. de afdeling Communicatie, Antwoordnummer 6003, 5384 ZX Heesch.

Ook als u al bekend bent bij de gemeente (Wmo), of Margo, moet u uw mantelzorger aanmelden.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen