Evenementen

21102015FT weekSamen tafelen!

In de week van 23 oktober tot en met 1 november staat heel Nederland weer in het teken van fairtrade: het is de zevende editie van de Fairtrade week!

Fairtrade leeft in Bernheze, van Heesch tot in Loosbroek en van Nistelrode tot Heeswijk-Dinther. Enkele Bernhezenaren zetten zich al meer dan een jaar in om van Bernheze een Fairtrade Gemeente te maken. Zo zijn er al veel mooie initiatieven. Vrijdag 23 oktober trapt de Toren in Heeswijk-Dinther de Fairtrade week af met een Wereldse High Wine en bij de Wereldwinkels in Bernheze staat het thema “Samen Tafelen” centraal.

Nieuwe schalencollectie ‘Rowl’ van acaciahout
Eten delen is een trend. Met behulp van de nieuwe schalencollectie van de Wereldwinkel kun je nu echt gezellig mét elkaar tafelen. Mensen zetten steeds vaker verschillende hapjes en snacks midden op tafel. Het is alleen soms lastig om een goede manier te vinden om het eten met elkaar te delen. Gelukkig biedt de nieuwe ‘Rowl’ collectie uitkomst. Door de vorm zijn de schalen eenvoudig te draaien, zodat eten delen leuk en gemakkelijk wordt. De schalen zijn gemaakt van duurzaam acacia hout.

Acaciabomen zijn niet moeilijk te vinden op de Filipijnen. Voor iedere gerooide boom wordt een nieuwe aangeplant. Importeur Kinta werkt al jaren samen met kleinschalige familiebedrijven op de Filipijnen. Samen met studenten van de TU in Delft, zij zorgden voor het ontwerp van de schalen, kwam de ‘Rowl’ collectie tot stand.

Aanbieding tijdens de Fairtrade week
Tijdens de Fairtrade week zijn de schalen uit de ‘Rowl’collectie extra aantrekkelijk geprijsd. U ontvangt maar liefst een korting van 25%! Tot en met 31 oktober ontvangt u ook nog 15% korting op de rode wijnen van Fairtrade original.

Wereldwinkels in Bernheze
Bernheze heeft 3 wereldwinkels te weten in Heesch, Nistelrode en Heeswijk-Dinther. Aanbiedingen en het assortiment variëren per winkel. Dat maakt het zo leuk om eens binnen te lopen in een winkel in een andere kern.

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen