Evenementen

andere tijdenMet het ingaan van de wintertijd op zondag 25 oktober worden de klokken verzet. Op het Brabantse kasteel Heeswijk gebeurt dit letterlijk met het evenement “Andere tijden”.

Bezoekers kunnen hun antieke klokken, horloges en andere uurwerken laten taxeren. Ervaren specialisten geven restauratie-advies en demonstraties. In de kasteelzalen wordt muziek over de tijd ten gehore gebracht en het kasteel is opengesteld voor bezichtiging.

Een team van vaklieden organiseert een taxatie & restauratie-dag. Van zakhorloge tot een staande klok zijn er specialisten die u een inschatting kunnen geven over DE waarde ervan en de staat waarin het verkeert. In de IJzertoren toont een film de restauratie van een Amsterdams staand horloge. In de Wapenzaal taxeert Nico van den Assem klokken en barometers. Renate Postma demonstreert schilderrestauraties van klokken, Jan Bolders is gespecialiseerd in klokkasten en meubels. De specialisten Bart van der Werff en Joost Jongerius demonstreren restauraties van barometers, klokken, reisklokken en horloges. Bezoekers zijn van harte uitgenodigd om hun uurwerken mee te brengen en zich te laten adviseren.

Klokslag elk heel uur vertrekt een gids voor een rondleiding door het kasteel. In de tussentijd wordt er in de Ridderzaal en Salon muziek ten gehore gebracht in het thema van de tijd. Het kasteelorkest onder leiding van Jos de Hoon speelt delen uit de symfonie De Klok en uit “Die Tageszeiten” van Joseph Haydn. Op de Broadwoodvleugel (1840) speelt Marie-Astrid Zeinstra de bekende minutenwals van Chopin. Het Sons kamerkoor en de sopraan Ien Bouwmans brengen liederen ten gehore zoals de Metronom Kanon van Beethoven en andere “tijdmuziek”.

Openingstijden: zondag 25 oktober 12-17u, entreeprijs € 7,50 (kinderen € 4,00). Meer info: www.kasteelheeswijk.nl 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen