Evenementen

accordioolZondag 18 Oktober is er op Kasteel Heeswijk een Matineeconcert: Accordiool met liederen van Bellman.
Om 14:15 en 15:15 uur zal de groep Accordiool optreden.

Zij brengt liederen van de 18e eeuwse Zweedse singer/songwriter Carl Michael Bellman (1740-1795).

OVER DE LIEDEREN VAN BELLMAN

De liederen van Bellman worden in Zweden nog steeds in allerlei uitvoeringen en bij diverse gelegenheden ten gehore gebracht. Dit doordat de teksten de levenslust en relativering hebben die ons nog steeds aanspreekt. De melodieën zijn toegankelijk en doen denken aan folkmuziek en de Nederlandse kleinkunst van de afgelopen vijftig jaar. Martin Peulen zingt de liederen vol inleving en overgave en doet daarmee recht aan de flamboyante karakters die in de liederen voorkomen.

WERELDWIJDE BEKENDHEID

Bij alle feestelijkheden ligt echter de dood op de loer, maar de drank biedt bij licht en zwaar verdriet troost of zelfs verdoving. De liederen in de vertaling van Bertie van der Meij worden passend begeleid door violist Stijn Mattheij en accordeonist Joost Tholhuijsen. In vele talen zijn de liederen van Carl Michael Bellman al ten gehore gebracht. Martin Peulen en Accodiool treden in de voetsporen van Cornelis Vreeswijk bij het bekender maken van deze juweeltjes van Zweedse liedkunst.

TOEGANGSKAARTEN

Een toegangsbewijs voor het concert kost € 4,– per persoon. De combinatie van een kasteelentree met rondleiding en concert kost € 7,50 per persoon. Klik hier voor meer informatie over de toegang tot het kasteel.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen