Evenementen

kl het_donker1In de bibliotheken van Bernheze wordt in de Kinderboekenweek 7 t/m 18 oktober het literatuurproject ‘Het Donker’ uitgevoerd.

Dit project is speciaal voor de Kinderboekenweek ontwikkeld door Artisjok & Olijfje, in samenwerking met Cube en de bibliotheken Bernheze.

In dit project filosoferen kinderen over het donker en gaan zij technisch aan de slag door zelf licht te maken, passend binnen het thema van de Kinderboekenweek: natuur, wetenschap en techniek. Leidraad vormt het boek ‘Het Donker’ van Lemony Snicket , geïllustreerd door Jon Klassen. Deze twee gelauwerde talenten bundelen in dit poëtische boek hun krachten. Ze gaan de strijd aan met een universele kinderangst en steken kinderen een hart onder de riem, want uiteindelijk overwint Laszlo zijn angst voor het donker. Het prentenboek is in 2015 bekroond met een Zilveren Palet , de prijs van de Penseeljury die wordt toegekend aan buitenlandse illustratoren.

Het project kon gerealiseerd worden dankzij de subsidie van Kunstbalie met het investeringsprogramma De provinciale Plus van De CultuurLoper.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen