Evenementen

thumb Eduard Nazarski 1De directeur van Amnesty International Nederland, Eduard Nazarski, zal op zondagmorgen 11 oktober de preek/overweging verzorgen tijdens de viering van 10.30u. de Abdij.

Hierna kunnen belangstellenden tijdens een speciale bijeenkomst vragen stellen aan Nazarski.

Nazarski leidt sinds 2006 de Nederlandse afdeling van Amnesty International. Voor die tijd was hij directeur van de Nederlandse Vluchtelingenraad en werkte hij bij de European Council on Refugees and Exiles. Hij volgde een opleiding Sociale en Culturele Antropologie aan de Nijmeegse Radboud Universiteit.

De mensenrechtenorganisatie Amnesty International bestaat 54 jaar. Centraal staan onafhankelijkheid en actie voor gewetensgevangenen. Wereldwijd zijn er zo’n 2,8 miljoen leden en donateurs in 190 landen. In 1968 werd een Nederlandse afdeling opgezet, die nu ruim 300.000 leden telt. De organisatie kreeg in 1977 de Nobelprijs voor de Vrede.

De Abdij van Berne is sinds 1857 te Heeswijk gevestigd; een klooster dus waar sinds 1857 een gemeenschap van de Norbertijnen leeft,, ook wel Witheren of Praemonstratenzers genoemd. Er wonen en werken thans ca. 25 kloosterlingen. De abdij is een religieus centrum van belang met tal van activiteiten Het gebouw maakt indruk met zijn omvang en fraaie tuin.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen