Evenementen

KinderboekenweekVan woensdag 7 t/m zaterdag 18 oktober vindt de jaarlijkse kinderboekenweek plaats. Doel van de kinderboekenweek is zoveel mogelijk kinderen enthousiast maken voor lezen.                       Het thema van de kinderboekenweek is:

natuur, wetenschap en techniek onder het motto: Raar, maar waar!

 

Op woensdagmiddag 7 oktober vanaf 14.00 uur organiseren de bibliotheken van Bernheze een gezellige middag voor kinderen van 3 t/m 8 jaar. We beginnen dan met voorlezen en daarna kan er geknutseld en gekleurd worden. Natuurlijk is er ook voor iedereen iets lekkers.

Op vrijdag 9 oktober gaat om 19.00 uur in bibliotheek Heesch de Kennisbende van start voor kinderen vanaf groep 6. Kinderen die ergens heel veel van af weten en dat graag aan andere kinderen willen vertellen of leren, zijn van harte welkom om mee te doen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over dieren, techniek, koken, geschiedenis, sport of over iets heel anders. Samen met iemand van de bibliotheek wordt van tevoren gekeken naar een leuke manier om deze kennis over te dragen aan andere kinderen. Natuurlijk mogen ze hun eigen fans meenemen. Kinderen die mee willen doen, kunnen zich opgeven via de website www.nobb.nl of aan de balie van de bibliotheken.

In de bibliotheken liggen natuurlijk ook de boeken die bekroond zijn met een gouden of zilveren griffel of penseel tentoongesteld.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen