Evenementen

thumb Foto familiedag 1Op zondag 11 oktober a.s. heeft Laverhof van 14.00 tot 16.00 uur haar eerste familiedag in St. Barbara en het Mgr. Bekkershuis in Schijndel en Cunera/De Bongerd in Heeswijk.

´Elkaar ontmoeten´ staat deze dag centraal.

In de afgelopen periode hebben de workshops 'Familieschatten' en 'Schilderijencollage' plaatsgevonden met de bedoeling elkaar beter te leren kennen. Bewoners, familie, medewerkers en vrijwilligers hebben tijdens deze workshops gesproken over persoonlijke dierbare voorwerpen en herinneringen. Deze verhalen zijn grafisch vormgegeven, geschilderd of gefotografeerd.

We zijn onder de indruk van de verhalen en schilderijen. Enkele reacties van deelnemers:

“Ik ben aangenaam verrast over de openheid van de mensen en de interessante verhalen die gedeeld zijn. Het zou mij leuk lijken om mijn verhaal over het gevonden poesje aan mijn kleinkinderen voor te lezen. Ze zouden het zeker spannend vinden!”

“Ons mam woont nog maar kort in Cunera. Het is erg wennen voor haar én voor ons. We moeten onze weg nog vinden. Toevallig zaten we in de zaal waar de bijeenkomst was. Mijn moeder wilde eigenlijk alleen maar naar huis. Maar toen we er even zaten kwamen haar verhalen voor de dag. We gingen mijmeren over vroeger, en ze werd er rustiger van en kreeg er plezier in. Toen we ons verhaal mochten vertellen was ze vol trots. Een mooi moment om te koesteren."

Tijdens de familiedag worden de exposities van deze verhalen en schilderijen geopend. Dit alles onder het genot van een drankje, hapje, muziek en vooral een inspirerend samenzijn.

Iedereen is van harte welkom!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen