Dorpsnieuws

klankschaalIn de Abdij van Berne in Heeswijk verzorgt Paul Vens op zaterdag 12 oktober a.s. een avond met Tibetaanse Klankschalen, verhalen van de Kastanjeboom, muziek en enkele liederen. Hij presenteert een afwisselend maar bovenal ontspannend programma, bedoeld om in alle rust van te genieten.

Paul Vens is muzikant en verzorgt klankschaalsessies bij kinderen, ouderen en in de zorg. Hij treedt op als een hedendaagse troubadour, die met zijn bezielde muziek een speciale sfeer creëert. De tonen van de Tibetaanse klankschalen geven ontspanning en verdieping waarin ook stilte een plaats heeft.

Naast muzikant is Paul Vens ook schrijver van diverse boekjes. In zijn meest recente boek met titel: “De Kastanjeboom Verhalen”, is het de kastanjeboom die in al de seizoenen kijkt naar de wereld waarin hij staat. Verrassend blijkt daarbij de verwondering te zijn, over van alles wat hij in zijn omgeving beleeft.

De opzet is om bezoekers te verrassen met een warmhartig, intiem en sfeervol luisterconcert. 

De avond begint om 20.00 uur in de Bernekringzaal van de Abdij. Aanmelden voor kaarten kan door een mail te sturen naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Als bijdrage in de kosten wordt een bedrag van 10 euro gevraagd, inclusief thee/koffie in de pauze. 

 Wie is Paul Vens?

Op jonge leeftijd ontdekte hij de magie tussen mens en natuur, en ging op zoek naar manieren om deze sferen weer te geven.

Nu is Paul Vens als een nieuwe-tijdse troubadour, die met zijn bezielde muziek een speciale sfeer creëert. In de ruimte die zo ontstaat heeft ook stilte een plaats. Liefde voor het leven, spiritualiteit en de natuur zijn belangrijke ingrediënten in zijn werk. De liederen die Paul schrijft, zijn soms geïnspireerd op eeuwenoude esoterische teksten of mystieke belevenissen.

Eind jaren negentig ontdekte hij, via een pater, de Tibetaanse Klankschalen. Die schalen hebben nu in zijn leven en in zijn muziek een belangrijke plaats gekregen.

Deze Tibetaanse klankschalen zijn speciaal uit zeven metalen gemaakt. Het resultaat is een instrument dat in staat is een verfijnde trilling uit te stralen door een waaier van boventonen. Deze lang doorklinkende tonen hebben een bijzonder aangenaam en ontspannend effect op de luisteraar. Door de verdiepende werking van de schalen ervaart men rust en intens innerlijk leven.   

De  klankschalen, ook wel ‘zingende schalen’ genoemd, kunnen de luisteraar meevoeren naar een eigen innerlijk stiltegebied, daar  waar het denken, doen en redeneren plaats maakt voor het voelend waarnemen. De luisteraar  krijgt zo de mogelijkheid zich geestelijk en fysiek te ontspannen.

Naast zanger en muzikant is Paul Vens ook kunstenaar/schilder en schrijver.  Hij gebruikt verhalen om gedachten te laten ontstaan en passies te voeden. Op deze avond leest hij voor uit zijn meest recente boek met de titel De kastanjeboom verhalen, door hemzelf getypeerd als “voorleesverhalen over natuur in winter, herfst, zomer en lente, geschikt voor kinderen van 10 tot 100”.

Paul Vens trad op voor KRO, IKON en OHM en zijn muziek is te beluisteren via de Concertzender, Peaceful Radio, TVNR en diverse buitenlandse radiozenders.
KRO tv maakte een documentaire over zijn leven na een Bijna Dood Ervaring die hij op jonge leeftijd had en die zijn inzichten in het leven ingrijpend veranderden.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen