Dorpsnieuws

Heb je vragen over de digitale overheid?

postzegel informatiepunt digitale overheid.jpg.rendition.792.1267Heb je vragen over de digitale overheid? Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer via internet. Veel mensen vinden dit nog lastig. Wil je iets regelen via de computer en kun je wel wat hulp gebruiken? Wil je zelf beter leren omgaan met de websites van de overheid?

Burgemeester: We zijn er bijna

Marieke MoormanHet gaat de goede kant op. Langzaam maar gestaag kunnen we weer terug naar ons leven van voor de pandemie. Het aantal gevaccineerden neemt in rap tempo toe, de twintigers zijn zelfs al aan de beurt.

Actie snelheidsovertreders Meerstraat krijgt vervolg

nathalie de Rooij en Celinda WernaartWie vaak door de Meerstraat in Heeswijk-Dinther rijdt, zal ze waarschijnlijk wel regelmatig zien: buurvrouwen Celinda Wernaart en Nathalie de Rooij. Met hun felgekleurde hesjes en smileyborden proberen ze al maandenlang de verkeersdeelnemers ervan bewust te maken dat ook de Meerstraat 30 km-zone is.

Inschrijven KinderVakantieWeek HDL 2021

Stichting RanjaWe gaan er dit jaar weer tegenaan! Van woensdag 1 t/m vrijdag 3 september organiseert Stichting Ranja de Kindervakantieweek. Dit jaar wordt de KVW voor alle kinderen georganiseerd op het terrein Heeswijk-Dinther. Om aan alle maatregelen te kunnen voldoen is het programma dit jaar anders dan normaal en volledig onder voorbehoud.

Blijven zaaien, overweging op 13 juni 2021

Joost Jansen‘Raakt het je niet dat het actieve gedeelte van de geloofsgemeenschap kleiner wordt?’ ‘Natuurlijk raakt het me, maar het krijgt bij mij niet het laatste woord.’ ‘Waarom niet?’ ‘Omdat het bij de Blijde Boodschap van Jezus hoort.’ ‘Zo eenvoudig?’ ‘Ja, zo eenvoudig is het.’

Klik&Tik

Klik en TikDe cursus Klik & Tik helpt u beter gebruik te maken van de computer en het internet.Er zijn drie verschillende cursussen:
De start: leer hoe de computer werkt;De basis: leer typen, e-mailen en ga het internet op;Het internet op: leer kennismaken met verschillende leuke en handige websites.

Winnaar van de Radeejer van mei

Laura Pennings De winnaar van de Radeejer van de maand mei is Laura Pennings die de slagroomtaart in ontvangst mocht nemen die weer ter beschikking was gesteld door bakker Doomernik. Het goede antwoord was: een gedeelte van de kroon van de Kaaskoning.

Laura, van harte gefeliciteerd, en geniet er van.

Sterke visie wordt in de praktijk gebracht samen met vrijwilligers

bord Jelle 1Stichting Buro Lima uit Heeswijk-Dinther is een organisatie die jeugdigen met een verstandelijke beperking en vaak nog een bijkomende problematiek een thuis geeft. En dit wordt gedaan vanuit een sterke visie. Een van de kernwaarden uit die visie is SAMEN. De afgelopen weken is deze kernwaarde uit de visie heel mooi naar voren gekomen en in de praktijk gebracht.

Maartje & Kine + Piepschuim

maartje kine piepschuim s1920x1080In verband met het verschuiven naar de grote tribune zijn er weer kaarten voor deze voorstelling op zaterdag 12 juni in de kersouwe beschikbaar!
Grappen en muziek. Viool, accordeon, ukelele, banjo, basbalalaika, piano, autoharp, melodica, mondharmonica, klokkenspel en kazoo met de dames Maartje en Kine.

We doen het goed. Of we doen het niet

solexrace Het 24-uurs Solexrace Festival schuift door naar 2022.                                                                             De knoop is doorgehakt: we hebben moeten besluiten het 24-uurs Solexrace Festival wederom een jaar door te schuiven. En ja, dat doet pijn!

We gaan weer open!

kasteel welkom terugVanaf zaterdag 5 juni ben je weer van harte welkom in het complete kasteel, inclusief museum. Om je museumbezoek zo veilig mogelijk te maken, hebben we verschillende maatregelen genomen, zoals vaste looproute, desinfectiezuilen en maken we gebruik van online tickets en tijdsloten met een gelimiteerd aantal bezoekers.

HaDee agenda

Geen evenementen