Dorpsnieuws

Expositie 'Precisie werk' Rien van Zandbeek

rien van ZBezoek tussen 26 juni en 26 augustus 2024 de tentoonstelling van Rien van Zandbeek in de vitrine van Bibliotheek Heeswijk-Dinther. Bewonder de prachtige houten modellen van verschillende voertuigen, met de hand gemaakt door deze getalenteerde modelbouwer.

De Smalle Weegbree

weegbreDe Weegbree is een plant waar vaak weinig aandacht aan geschonken wordt. We lopen er zelfs vaak met onze grote voeten overheen, zonder dat we weten dat we op die manier hun zaadjes verspreiden.
Er zijn veel soorten weegbree, maar omdat de Smalle Weegbree hier het meest voor komt, brengen we de Smalle Weegbree onder de aandacht.

Interview met tijdschrift


IMG 20240606 WA0008Vorige week hadden een aantal vrijwilligers van Kruidenhof Berne een ontmoeting met Tini Brugge en de fotograaf van het blad Klooster!
Er was hen de vraag gesteld of er foto’s gemaakt mochten worden en of er kruiden in de Kruidenhof staan die de naam en visie van Hildegard von Bingen onderstrepen.

Koor Mistral te gast in Dintherse kerk

Screenshot 20240610 220826 ChromeZondag (16 juni as) tijdens de viering in de Dintherse kerk om 10.45 u zit koor Amicanto in de kerk en staat koor Mistral uit Uden op het altaar! In januari hebben wij in Uden een viering opgeluisterd en nu komt Mistral naar Dinther.

Resultaten woonwensenonderzoek 2023

foto woonwensenonderzoekWethouder Daandels met de prijswinnaars van de cadeaubonnen voor het gemeentehuis in HeeschVorig jaar hebben we een woonwensenonderzoek gehouden onder de inwoners van de vijf kernen. Om deelname te stimuleren, werden cadeaubonnen verloot onder de deelnemers.

Straatkolken worden schoongemaakt

kolkenwagen.400x250Kolken (putten) zorgen voor de afvoer van regenwater van de bestrating, zodat er geen water op de weg blijft staan. Met het water van de weg spoelt er ook zand, blad en ander materiaal in de kolken. Om er voor te zorgen dat ze goed blijven functioneren worden ze tweemaal per jaar schoongemaakt.

De Valianten klaar voor Brabantse Kampioenschappen

De ValiantenRuitersportvereniging De Valianten zijn klaar voor de Brabantse Kampioenschappen op eigen terrein. ‘Wij gaan het grootste paardensportevenement van Brabant neerzetten’ Het is - samen met Indoor Brabant- het grootste paardensportevenement van de provincie Noord-Brabant: de Brabantse Kampioenschappen Outdoor.

Schrijf je in voor Solexrace Got Talent!

solexOp zondag 25 augustus kunnen basisschool talenten tijdens het kinderprogramma tussen 10:00 en 17:00 uur meedoen aan Solexrace Got Talent in de Brascross-tent!  Je wordt ingedeeld in de categorie die bij jouw leeftijd past: groep 1/2/3, groep 4/5/6 of groep 7/8.