Dorpsnieuws

Nieuwsbrief juni 2020 Traverse Heeswijk-Dinther

TraverseInleiding                                                                     Ook Heeswijk-Dinther is zwaar getroffen door de  gevolgen van het Coronavirus. We willen daarom graag laten weten hoezeer we meeleven. Ons hart gaat uit naar degenen die direct of indirect zijn getroffen door ziekte.

Spannende boekenweken

20 web zomerlezenZomerlezen: spannende boekenweken in jouw Bibliotheek
Spanning is het meest gelezen genre in de zomermaanden. Zomerlezen begint dit jaar daarom van 1 t/m 21 juni 2020 met de Spannende Boeken Weken.

De meeste mensen deugen

Marieke Moorman 2Eindelijk heb ik de tijd gevonden om het veelgeprezen ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman te lezen. Bregman is historicus en gebruikt ook inzichten uit de psychologie, biologie en economie om zijn meeslepende boek te schrijven.

Schrijver op je scherm.

Lieve JorisOnt­moet schrij­vers vanaf maandag 25 mei on­li­ne bij je thuis via jouw Bibliotheek! Omdat jouw favoriete schrijver nu niet op locatie op bezoek kan komen laten de NOBB Bibliotheken jou tijdelijk, op een originele andere manier schrijvers ontmoeten. Jij gaat niet op bezoek bij de schrijver maar de schrijver komt (online) elke dag even bij jou op bezoek!

In een Bovenzaal, overweging op 24 mei 2020  

Joost JansenIeder van ons kent wel mensen die een uitstekend geheugen hebben en bijvoorbeeld gebeurtenissen van wel dertig tot veertig jaar geleden tot in details weten te verhalen. Soms voel ik een zekere jaloezie… Het risico is echter dat iemand dan blijft zoals die eens in een ver verleden is geweest.

Kasteel op Zilveren Dukaat van de Koninklijke Nederlandse Munt

zilverendukatenKasteel Heeswijk (Noord-Brabant)verschijnt in de gloednieuwe serie Zilveren Dukaten van de Koninklijke Nederlandse Munt. Het thema van deze serie is ‘Nederlandse kastelen’.Vandaag is bij Kasteel Heeswijk zelf het ontwerp van de Zilveren Dukaat onthuld in het bijzijn van directeurLuc Eekhout. De verkoop is direct van start gegaan op de website van de Koninklijke Nederlandse Munt.