Dorpsnieuws

Aan alle oudere en jongere inwoners van HADEE

Actief BurgerschapTraditiegetrouw begint Actief Burgerschap het nieuwe jaar met een nieuwjaarsborrel voor iedereen.Helaas kan dat vanwege corona ook in 2022 niet doorgaan. Om dezelfde reden vervalt ook de verkiezing van de Actieve Hadeejer 2021 en de jonge Actieve HaDeejer 2021. Hopelijk kunnen we elkaar in 2023 weer in goede gezondheid ontmoeten. Het bestuur van stg. Actief BurgerschapHD

Voorbij de angst, overweging op 28 november 2021

Joost JansenBeste mensen: er is veel angst. Angst om besmet te raken door het coronavirus. Ook angst dat de vlam in de pan slaat met rellen in een stad waar wellicht familie woont. Angst voor de toekomst van onze economie: waar moet dit eindigen? Men zegt wel: angst is een slechte begeleider. Dat is zo. Angst verlamt. Angst doodt creativiteit. Angst ontneemt levenslust. Wat doen we er aan?

Sobere ophaaldag: Vatgerijpte Speciale Editie 2021

thumb vatgerijpt abdijbierZondag 28 november is de ophaaldag van de derde Vatgerijpte Speciale Editie, de 2021 editie. Dit vatgerijpte speciale abdijbier wordt op de Abdij van Berne uitgegeven. Ongeveer hetzelfde als vorig jaar met afhaalstraten ivm de Corona-maatregelen. Zo zal er wél kunnen worden afgehaald wat er gedurende het hele jaar is besteld.

Werkzaamheden online bibliotheeksysteem

21 waas werkinuitvoering wise 900x500px.png.rendition.384.614Op zondag 28 november worden er werkzaamheden uitgevoerd aan het online bibliotheeksysteem. Dit betekent dat de online catalogus, mijn menu en de Wise-app niet gebruikt kunnen worden. Op maandag 29 november om 9.00 uur zijn alle functionaliteiten weer beschikbaar. Bedankt voor je begrip.

Open brief Burgemeester

marieke moorman 20210515 11 klBeste inwoners van Bernheze,
Even mochten we proeven aan een bijna normaal leven. Maar inmiddels lopen de coronabesmettingen in razend tempo op en raakt de zorg weer overbelast. Daarom waren nieuwe maatregelen onvermijdelijk. Dat is om moedeloos van te worden. Ik begrijp dat. Het is niet leuk om niet naar de sportwedstrijd van je (klein)kind te kunnen gaan,

Groepsactiviteiten voorlopig geannuleerd

Bieb activiteiten geannuleerdBeste bezoeker,Wij voelen ons helaas genoodzaakt om onze coronamaatregelen aan te scherpen en daarom de meeste groepsactiviteiten die in de Bibliotheek worden georganiseerd, voorlopig te annuleren.We maken ons zorgen over het grote aantal besmettingen met Covid. Wij willen hierin onze verantwoordelijkheid nemen door het aantal contactmomenten in de Bibliotheek te beperken.

Tweede locatie voor prikken zonder afspraak in Den Bosch

download 32Sinds woensdag 3 november vaccineert GGD Hart voor Brabant zonder afspraak tegen corona in Sociaal Cultureel Centrum De Helftheuvel in Den Bosch. Vanaf de start was de locatie drukbezocht. Zo druk dat besloten is om in Den Bosch een twee locatie te openen voor prikken zonder afspraak. Vanaf  25 nov. kunnen inwoners uit Den Bosch en omgeving ook terecht in S.C.C De Schans.

Viering Afscheid en 25 jarig priester jubileum Joost Jansen afgelast

augustinusparochieDoor de huidige Corona maatregelen en oplopende besmettingen achten we het niet verantwoord de viering ter gelegenheid van het afscheid en 25 jarig priesterjubileum door te laten gaan. 
De viering en receptie zullen worden verplaatst naar een andere datum. Hierbij laten we ons leiden door de actuele berichtgeving. De reguliere viering zal wel gewoon doorgaan

Nederland leest

nederland leest.jpg.rendition.792.1267Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen dit boek cadeau van de Bibliotheek, het centrum voor ontmoeting en gesprek.

Eerste SP Kinderlintjes in Bernheze komen iets later 

kinderlintjes1De eerste SP Kinderlintjes in Bernheze komen er zeker aan, maar iets later dan gehoopt. Vanwege de coronamaatregelen is de geplande uitreiking op 20 november geschrapt. Zodra het kan, wordt het feest op Kasteel Heeswijk alsnog gevierd.              Dit besluit heeft de werkgroep van de SP Kinderlintjes Bernheze moeten nemen.

Peuteruurtje in de bibliotheek

peuteruurtjeSpeciaal voor peuters van 2 tot 4 jaar is er in de bibliotheek van Heeswijk-Dinther  het Peuteruurtje.  Samen met je peuter kom je naar de bibliotheek waar jullie genieten van een prachtig prentenboek en leuke activiteiten. Zo wordt er door de peuters ook muziek gemaakt, wordt er samen  gezongen en geknutseld en krijgen de peuters als afsluiter een gezonde snack.