Dorpsnieuws

Gratis cursus Politiek Actief in voorjaar 2024

prodemos politiekactief2019 logo 2 002.400x250Denk jij er weleens over om politiek actief te worden, maar weet je niet precies hoe? Op 14 maart 2024 start in Bernheze de cursus Politiek Actief. In deze cursus leer je onder andere wat de gemeente doet, hoe de gemeenteraad werkt en waar een raadslid zich mee bezighoudt.

Meditatief Avonduur in Abdij van Berne. Thema : ‘Tijd’

zandloper Op woensdag 13 december verzorgt Berne Anders in de Abdij van Berne te Heeswijk-Dinther een Meditatief Avonduur. Tussen 20.00 en 20.45 uur worden momenten van stilte afgewisseld door korte teksten en muziek. Het thema van de avond is “Tijd”. Deze avond wordt muzikaal ondersteund door Just van Nistelrooij, die speelt op accordeon.

Midwintermalen bij De Kilsdonkse Molen

midwinterOp zaterdag 16 december zal  de molen feestelijk verlicht zijn en tot in de avond te bezoeken. Als er genoeg wind is zal de molen vanaf 17u tot ’s avonds 21u zijn graan malen en olie slaan. Maar ook al overdag zoals we wekelijks gewend zijn. Ook dit jaar is het helaas weer een slecht walnoten jaar geweest, maar onze molenaars zijn niet voor een gat te vangen en experimenteren nu met hazelnoten.

Najaarsprik nog te halen t/m 22 december

GGD logoIedereen met een kwetsbare gezondheid kan dit najaar een coronaprik halen bij de GGD. Het gaat dan om mensen ouder dan 60 jaar, volwassenen die jaarlijks de griepprik krijgen en zorgmedewerkers. Heb je geen persoonlijke uitnodiging van het RIVM gehad, maar hoor je wel bij deze groep?

Kinderverkiezingen basisschool Het Mozaïek

stemburoIn de groepen 7/8 van basisschool Het Mozaiek is de laatste weken stilgestaan bij de  verkiezingen. In het project "De Kinderverkiezingen" komen verschillende kerndoelen van Burgerschap aan de orde. Zo wordt geleerd wat een democratische samenleving is en wordt er gediscussieerd over actuele maatschappelijke kwesties, waarover verschillende ideeën bestaan.

Open Dag Crisis Noodopvang

open dag cno.400x250Afgelopen zaterdag 18 november was de open dag van de nieuwe CNO (Crisis Noodopvang) locatie in onze gemeente. Zaterdag bezochten direct omwonenden en geïnteresseerden de locatie om een kijkje te komen nemen.

''Where are you Adam''

thumbnail poster film where are you adamBerne-Anders activiteit in de Abdij te Heeswijk-Dinther. Op woensdagavond 29 november om 20.00u wordt in de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther de documentaire film ‘Where are you, Adam?’ vertoont. Deze film vertelt het verhaal van het eeuwenoude Grieks-orthodoxe kloosterleven op Mount Athos.

Intocht Sinterklaas Heeswijk-Dinther

Sinterklaas‘Hij komt, hij komt...’ Het is bijna zover: Sinterklaas komt naar Nederland. Natuurlijk brengt de Sint samen met zijn Pieten dit jaar ook een bezoek aan Heeswijk-Dinther. Dit bezoek vindt plaats op zondag 19 november.Sinterklaas en zijn Pieten vertrekken deze zondag om 14.00 uur vanaf het kerkplein in Dinther.

app

HaDee agenda