Dorpsnieuws

kilsdonkse molenBij de Kilsdonkse Molen is het zondag 6 oktober feest. Deze dag gaat om 10.00 uur buiten van start met een dankviering voor een goede oogst. Dit zal gebeuren in samenwerking met het Sint-Barbara gilde uit Dinther. Iedereen is van harte welkom om deze mis bij te wonen.

Om 11.00 uur wordt de oogstmarkt geopend met producten uit de streek, meelproducten van de molen, verschillende soorten vers brood van bakker Bekkers, kaasjes en homemade jam, verse kruidentheetjes en sapjes om te proeven door de Kruidenhof, honingproducten van het Polleke, verschillende buffelproducten, pompoenen, Bernebier, whisky en nog veel meer. De eigen bakkers van de Kilsdonkse Molen gaan ter plekke platte broden bakken met de producten die ook op de markt verkrijgbaar zijn. Dat smaakt lekker bij de soep van de dag, namelijk pompoensoep.

Er is genoeg te beleven die dag voor jong en oud en natuurlijk wordt het thema, van Akker tot Bakker, zichtbaar gemaakt. De kinderen mogen het graan dorsen en wannen, de molen maalt het graan en de bakkers bakken van dit meel iets lekkers. De Stofvreters laten zien hoe vroeger het hooi werd verpakt en natuurlijk is er de touwslager waarbij kinderen hun eigen springtouw kunnen maken van de strotouwtjes.

Het is genieten op het gezellige terras van het bezoekerscentrum met live muziek. De beide molens zijn te bezichtigen en de fluisterboot vaart tweemaal die dag van de molen naar Kasteel Heeswijk en terug. Daarvoor moet je wel reserveren.

Laat de herfst maar komen, wij gaan ervan genieten!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen