Dorpsnieuws

IVN Bernheze IVN Bernheze Buitenkids: paddenstoelen zoeken bij kasteel Heeswijk. Ga je mee? De IVN buitenkids gaan op 13 oktober weer de bossen in . Deze keer bij kasteel Heeswijk. Dus goede schoenen aan, als je hebt kan je een zoekkaart en een spiegeltje meenemen.

paddestoelen zoeken
Paddenstoelen zijn geen planten en ook geen dieren. Ze horen bij het rijk van de schimmels. Een paddenstoel kun je vergelijken met de bloem van een plant. Als je geen paddenstoelen ziet, leven ze als ‘zwamvlok’ of als schimmeldraden onder de grond. De meeste paddenstoelen komen tevoorschijn in de herfst. Vooral als het heeft geregend ‘schieten ze als paddenstoelen uit de grond’. Op bomen groeien paddenstoelen het hele jaar. We gaan het zelf ontdekken!

Weer of geen weer, het gaat altijd door. Maximaal 20 kinderen. Vol is vol.
Ben je 6 jaar of ouder meld je dan aan via de website van IVN Bernheze (https://www.ivn.nl/afdeling/bernheze/natuuractiviteiten/paddenstoelen-zoeken-met-buitenkids/) , via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ; of telefoon: 06-21481414.
Geef je naam, leeftijd en het 06-nummer van je ouders door. Dan komt het verder helemaal goed en zien we elkaar zondagochtend 13 oktober. Heb je al eerder meegedaan, geef dan alleen je naam door.
Volwassenen gaan niet mee met deze excursie. Het IVN zorgt voor voldoende begeleiding. De tocht duurt ca. 2 uur. We eindigen op dezelfde plek waar we begonnen zijn.
Start: 10 uur Parkeerplaats Kasteel Heeswijk, Kanaaldijk Noord ; IVN leden gratis ; niet leden vragen we een vrijwillige bijdrage

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen