Dorpsnieuws

Bernheze logoDe aanbestedingsprocedure voor de herinrichting Traverse fase 4 is succesvol afgerond. Gebroeders van Venrooij uit Weurt gaat voor de gemeente Bernheze deze fase van de Traverse uitvoeren. De werkzaamheden starten op maandag 7 oktober 2024. Naar verwachting is het project rond de zomervakantie van 2025 afgerond.



Deze herinrichting heeft impact op het verkeer voor Heeswijk–Dinther. De Traverse wordt voor een groot deel opgebroken en niet toegankelijk voor het (doorgaand)verkeer. Het (doorgaand)verkeer wordt omgeleid via de N279. Wij vragen u met nadruk deze omleiding te volgen en het gebruik van de woonstraten in Heeswijk-Dinther zoveel mogelijk te beperken, in het belang van de veiligheid en leefbaarheid van de omgeving.

Planning
Het totale project wordt in fases uitgevoerd om de bereikbaarheid van woningen en bedrijven zo lang mogelijk te waarborgen. De aannemer start met opbreekwerkzaamheden ter hoogte van de Torenstraat tot de kruising met de Schoolstraat-Eikenhoek. Deze kruising blijft open voor plaatselijk verkeer. De nutsbedrijven starten in week 42, na de opbreekwerkzaamheden, met het vervangen en aanpassen van de kabels en leidingen in dit deel. Dit is een complex en arbeidsintensieve klus. Vier weken later start aannemer Gebroeders van Venrooij met de aanleg van het regenwaterriool en het aanleggen van de nieuwe Traverse. De kruising van de Traverse en Torenstraat is een druk kruispunt maar de werkzaamheden op deze locatie zijn zeer arbeidsintensief. We proberen deze kruising weer zo snel mogelijk open te stellen voor het verkeer wat ten goede komt voor de bereikbaarheid van Heeswijk-Dinther. De kruising van de Traverse met de Torenstraat is een belangrijk knooppunt en zal zo snel mogelijk weer worden opgesteld voor verkeer, naar verwachting net voor de kerstdagen van 2024. U kunt de planning, fasering van de werkzaamheden en het vervolg hierop terugvinden via https://www.bernheze.org/traverseheeswijkdinther

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer komende vanaf Middelrode gaat via de Mgr. Van Oirschotstraat richting de N279 en vervolgens via de N279 naar afslag Heeswijk–Dinther Zuid richting industrieterrein Retsel. Ter hoogte van de rotonde bij het Retsel is een tijdelijke bushalte ingericht. Bussen vanuit Veghel volgen dezelfde route.

Wij begrijpen dat de werkzaamheden overlast veroorzaken en doen ons best deze tot het minimum te beperken. Wij vragen uw begrip voor de situatie.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen