Dorpsnieuws

Sint JanskruidVorige week hebben we, zoals we in een eerder bericht al vertelden, tijdens het werken in de Kruidenhof het Sint Janskruid geplukt en verwerkt. Van een gedeelte is Sint Jansolie gemaakt en van een gedeelte is tinctuur gemaakt.

We hebben ook wat bloemetjes gedroogd, zodat we die voor thee kunnen gaan gebruiken.
Als je het Sint Janskruid gaat verwerken is het erg belangrijk dat je zeker weet dat je het juiste kruid hebt geplukt. Het kenmerk van het Sint Janskruid zijn de geperforeerde blaadjes.

Het is belangrijk om te weten dat er heel zorgvuldig om gegaan moet worden met het gebruik van Sint Janskruid, zeker in combinatie met medicijnen, alcohol, narcotica en borstvoeding. De inhoudsstoffen van het Sint Janskruid hebben nl. een sterke invloed op de lichaamseigen stoffen in het zenuwstelsel. Ze hebben daardoor invloed op onze stemming en emoties en kunnen dus ondersteunen bij depressieve klachten, maar ik adviseer altijd tinctuur alleen in overleg met een arts te gebruiken, vooral als je al anti-depressiva gebruikt.
Sint Janskruid is ook een huidkruid. Je kunt het gebruiken na verbranding b.v. door de oven of door de zon. Vergeet niet dat je na gebruik niet meer in de zon kunt, omdat je dan nog extra verbrandt. Ook kun je het gebruiken bij pijn in je rug, of spierpijn.

Met kruidige groet, José v.d. Heijden- v.d. Berg namens Kruidenhof Berne.
Kruidenhof Berne is te vinden in de tuin van de Abdij van Berne - Heeswijk-Dinther
Wil je informatie over rondleidingen en/of workshops?
Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
#sintjanskruid #kruidenhof #kruidencirkel #heeswijkdinther #bernheze

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda