Dorpsnieuws

CORS2714bOp zaterdag 13 en zondag 14 juli opent Imkerij Raat en Daad haar deuren tijdens de Landelijke Open Imkerijdagen. Bezoekers zijn welkom in de bijenstand aan de Zoggelsestraat 66 in Heesch en krijgen van de aanwezige bijenhouder, Christianne Derikx, een kijkje in de bijenkast. Daarnaast vertellen we je graag over de wondere wereld van honingbijen. Toegang is gratis!

In de buurt
De Landelijke Open Imkerijdagen is een initiatief van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV), waarbij de bijenvereniging Ambrosius Bernheze, als lokale NBV-vereniging graag aansluit. Twee jaar geleden waren de open imkerijdagen bij Imkerij het Polleke in Heeswijk Dinther, vorig jaar bij Jos van de Boom in Nuland en dit jaar bij de familie Derikx in Heesch. Telkens met deskundige ondersteuning van diverse leden van onze bijenvereniging. Tijdens de open dag verwelkomen we bezoekers van jong tot oud en vertellen we over de werkzaamheden als imker. Maar er is meer! Imker Peter van de Pol, eigenaar van imkerij het Polleke in Heeswijk Dinther, laat zien hoe je een bijenkorf kunt vlechten. Samen met Lisette Snaterse kunnen de kinderen een eigen kaars maken van echte bijenwas. En Marian Langens kan je informeren over de biodiversiteit in een voedselbos.

Bijen zijn belangrijk!
Toon Hermans dichtte: “Bijen zoemen rond hun woning en werken aan een nijver plan. Zij zorgen voor de zoete honing, wij maken er een potje van.” Bijen en vlinders zijn er al miljoenen jaren, veel langer dan wij mensen. En in al die jaren hebben zij ervoor gezorgd dat we nu een rijkdom hebben aan bloemen en planten. Want die verscheidenheid die nu vanzelfsprekend lijkt, is niet vanzelf gekomen. De planten die we nu kennen waren er voor de komst van de bijen niet, het was een stuk saaier in de natuur. Bijen zijn onmisbaar, met name omdat zij als bestuivers van groot belang zijn voor de bestuiving van vele soorten groenten en fruit, maar ook voor bloemen, planten en bomen in onze natuur. Het is daarom goed om onze omgeving zo bijvriendelijk mogelijk te maken. Hoe je dat het beste kunt doen vertelt de imker je graag.

Mooie hobby
Tijdens de Open Imkerijdagen openen we deuren die normaal gesloten blijven voor het. Je zult zien dat bijenhouden een geweldige hobby is waar veel bij komt kijken. We nodigen je daarom uit op zaterdag 13 en zondag 14 juli aan de Zoggelsestraat 66 in Heesch.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda