Dit weekend hebben we weer in onze Kruidenhof Berne gewerkt. We hebben tussen de buien door de tuin weer onkruidvrij gemaakt en zelfopgekweekte venkel en dropplantjes geplant. Ook hebben we basilicum geplant, waar je heerlijke olie van kunt maken!
We sloten onze werkochtend af met koffie en thee in het zonnetje ☀️
Benodigheden:
1/2 biologisch plantje verse basilicum
400 ml biologische olijfolie
2 eetlepels rose peperkorrels
2 takjes rozemarijn
2 takjes tijm
2 takjes oregano
Bereidingswijze:
Doe de blaadjes van een half plantje basilicum in een flesje met 400 ml olijfolie.
Zet het flesje 1 week in de koelkast.
Na een week zeef je de olie en voeg je de rose peperkorrels toe.
Laat het mengsel nog een week in de koelkast trekken.
Verwarm daarna de olie met de peperkorrels en de verse rozemarijn, tijm en oregano tot 70 graden.
Laat dit mengsel 1 nacht staan.
Zeef het mengsel, doe er evt. nog een eetlepel rose pepers bij.
Bewaar de olie in een uitgekookte fles.
Heerlijk om brood in te dippen, maar ook lekker over een salade en pasta!
Geneeskracht:
Ontstekingremmend en antioxiderend.
Met kruidige groet, José v.d. Heijden- v.d. Berg namens Kruidenhof Berne.
Kruidenhof Berne is te vinden in de tuin van de Abdij van Berne - Heeswijk-Dinther
Wil je informatie over rondleidingen en/of workshops?
Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. <
Met vriendelijke groet,
Esther Mollema