Dorpsnieuws

gildehuisDit wilden wij graag met leden, genodigden en alle sponsoren vieren. Het feestprogramma zag er als volgt uit:

11:30 uur: Samenkomst gildeleden

12:00 uur: Ontvangst overige genodigden

13:00 uur: Officiële opening

13:30 uur: Start activiteit/gezellig samenzijn

17:00 uur: Einde van de dag voor de genodigden

17:00 uur: Gezellig samenzijn leden

Wat een prachtige dag voor de leden, ere-leden, sponsoren,  bestuursleden van  verschillende andere gilden en genodigden, in een mooie ambiance.

Een mooi versierd nieuw gildehuis binnen en buitenterrein, vele genodigden waren er van onder indruk dat dit gebouwd is door vooral de eigen leden.

Nadat iedereen genoten heeft van de koffie, thee en een lekker vaandel- gebakje, kregen we een  indrukwekkende presentatie te zien over de bouw van het nieuwe gildehuis. Met mooie foto's die tijdens de bouw zijn gemaakt met oa de aantallen stenen, de kilo's staal die gebruikt zijn, de uren die er ingestoken zijn door de eigen leden, het aantal pannen die op het gildehuis liggen en nog veel andere onderdelen om een bouw te realiseren. 

Hierna volgde het openingswoord van een trotse hoofdman  Gerard Oskam, die ook nog benadrukte trots te zijn op dit mooie gebouw, gebouwd door de eigen gilde leden. En een gebouw dat klaar is voor de toekomst, zo energie zuinig. 

gildehuuisIedereen werd verzocht zich naar buiten te vergeven voor de officiële opening.

Over de de rode loper onder een ballonnenboog werd het lint door geknipt door beschermvrouwe Hermance van Gransberg Baronesse Van Heeckeren van Kell en burgemeester Mark de Man, waarna Pastoor Joost Jansen het gildehuis ingezegend heeft, met de woorden "dat iedereen die hier binnenkomt gastvrijheid proeft en dat mensen hier hun goede krachten geven, zelf bezield en gesterkt blijven, zegen ons Willebrordusgilde , ons dorp en allen die ermee verbonden zijn". Is het nieuw gildehuis officieel geopend. Hierna werd er  gezamenlijk geproost  met een glaasje champagne.

Na de mooie woorden van verschillende voorzitters en hoofdman was het officiële gedeelte afgesloten en kon het gezellig samenzijn met activiteiten beginnen met o.a. een biergoochelaar en vrolijke muziek, onder het genot van een drankje en hapjes. 

Iedereen kreeg ook uitleg over de bouw tijdens de rondleiding, en buiten kregen de genodigden te zien, waar nog een paar  werkzaamheden  gedaan moesten worden.

Na afloop kreeg iedereen bij het verlaten van het nieuwe gildehuis  nog een leuke attentie, een bedankje voor de aanwezigheid.

 Het Sint Willebrordusgilde Heeswijk wil nogmaals iedereen bedanken voor zijn/haar aanwezigheid/belangstelling,  en niet te vergeten een woord van waardering aan de leden voor de werkzaamheden voor  het nieuwe gildehuis.

Dré van de Wijgert

Reacties   
0 #1 Ruud van Daal 16-06-2024 21:00
Een erg leuk artikel. Wat was het leuk en gezellig om nooit te vergeten!
Citeer
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen