Dorpsnieuws

ac2fbeb7 ecde 44c7 95af 8451d783a54aVelt-Ecotuindagen worden al jaren georganiseerd en Ontmoetingstuin Servaes sluit zich al weer sinds 2018 hierbij aan. Dit jaar zijn er in totaal 280 tuinen geopend en worden 40.000 bezoekers verwacht.Velt (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) is dé vereniging voor iedereen die milieuvriendelijk aan de slag wil in de tuin of keuken.


Al meer dan 40 jaar promoot deze vereniging gezond leven op het ritme van de seizoenen én dit met respect voor de natuur. De vereniging heeft 17.000 leden en samen met duizend vrijwilligers zet ze zich elke dag actief in voor een ecologische leefomgeving binnen het brede kader van duurzame ontwikkeling.

Zondag 2 juni ben je van 13.00 tot 17.00 welkom in Ontmoetingstuin Servaes achter de Dintherse kerk. De toegang is gratis. Er worden rondleidingen verzorgd, er zijn zitjes waar je rustig wat kunt drinken en voor de kinderen is er een speurtocht. De Ontmoetingstuin heeft een moestuin van 12 bij 30 meter en verschillende soorten fruit, waaronder een boomgaard met negentien hoogstam fruitbomen. Verder is een evenementen grasveld, zandbak en een levensgroot schaakbord. Kom genieten van de prachtige ecologische tuin met uitzicht op het Aa-dal!

Voor meer informatie zie ook velt.nu of Ontmoetingstuin Servaes op Facebook of door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

bron:mooibernhezer.nl

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen