Dorpsnieuws

kerkpleinDe Traverse van Heeswijk-Dinther ondergaat momenteel een bruisende transformatie. Deze plannen heeft het platform Samen Servaes geïnspireerd om ook eens te kijken naar het huidige kerkplein. Het platform Samen Servaes vertegenwoordigt alle gebruikers en eigenaren van de accommodaties rondom de Sint-Servatiuskerk in de oude dorpskern Dinther.

Er is een projectteam samengesteld. Zij onderzoeken of het haalbaar is om in aansluiting op de Traverse ook het kerkplein van Dinther opnieuw in te richten.

Lambert van der Ven, vrijwillig projectleider Herinrichting Kerkplein Dinther: “Het huidige plein mag best een opknapbeurt krijgen. Tegels liggen scheef, het Cultureel Centrum Servaes oogt niet erg toegankelijk met alle auto’s op het parkeerterrein. De prachtige ontmoetingstuin ligt verstopt achter de gebouwen. Er ligt een uitdaging hoe het plein het beste kan aansluiten op de nieuwe Traverse. De samenwerking met de gemeente is gezocht en ook zij ondersteunen ons initiatief. Waar mogelijk is nemen zij onze behoeften tot aansluiting op de Traverse mee. De uitdaging is natuurlijk om, met alle wensen die er zijn, het plein te vergroenen en de pastorie, de kerk en het Cultureel Centrum een fraaier aanzicht te geven. De eerste conceptschetsen zijn nu met de gebruikers en eigenaren gedeeld. Tijdens de gesprekken kwam er veel positieve energie vrij. Ik ben erg enthousiast en het zou geweldig zijn als het kerkplein een pareltje wordt voor Heeswijk-Dinther.”
Joost Jansen, o.praem, plv. pastoor van de Augustinusparochie: “Het is geweldig om te zien hoe betrokken burgers met elkaar nadenken hoe we een mooier plein kunnen maken. Mooier, groener en toch voldoende parkeergelegenheid. Een knap stukje werk als dat gaat lukken.”

De komende maanden worden er gesprekken gevoerd met de betrokkenen bij platform Samen Servaes. Ook worden er, met de bewoners uit de omgeving, informatieve bijeenkomsten georganiseerd Uiteindelijk moet dan blijken of de ideeën haalbaar worden, ook financieel. Het werk aan de Traverse zal starten nadat de gemeente Bernheze klaar is met de renovatie van het Raadhuisplein. Dit betekent dat de uitvoering nog even op zich laat wachten.
Wil je meer informatie over de plannen of wil je met het platform Samen Servaes meedenken? Stuur dan een bericht naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reacties   
+5 #1 Dinie 01-05-2024 13:25
wordt er ook rekening gehouden met mensen met een beperking zoals invalide parkeerplaatsen bij het cultureel centrum en dat de stoepranden niet te hoog zijn voor scootmobielen en elektrische rolstoelen is waar het klaar is bij de winkels te hoog
Citeer
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen