Dorpsnieuws

Hanna BervoetsIn de reeks ‘de Schrijverij’, die jaarlijks door de Bernhezer Kunstkring en gymnasium Bernrode wordt georganiseerd, is donderdag 4 april Hanna Bervoets te gast, aanvang 19.15 u.

Arthur Japin, Griet Op de Beeck, Adriaan van Dis, Ilja Leonard Pfeiffer…het is slechts een greep uit de reeks schrijvers die eerder te gast waren bij de Schrijverij. Donderdag 4 april wordt schrijfster Hanna Bervoets aan dit rijtje toegevoegd.
Bervoets kan op relatief jonge leeftijd al bogen op een omvangrijke productie. Scenario’s, toneelstukken, essays, columns en fictie behoren tot haar oeuvre. Een aantal van haar romans viel in de prijzen en in 2017 ontving zij de Frans Kellendonk-prijs voor haar gehele oeuvre. In 2021 schreef Bervoets het boekenweekgeschenk met als titel ‘Wat wij zagen’.

Hanna Bervoets verwerkt altijd maatschappelijke thema’s in haar boeken, waarbij met grote regelmaat de effecten van nieuwe technologieën of bizarre wetenschap een rol spelen. Haar boeken zijn geestig en kenmerken zich vanwege de ongedwongen en prettige stijl. Misschien dat daarom haar boeken ook vaak populair zijn onder leerlingen en studenten.

Tijdens de schrijverij zullen Clemens Geenen (Bernhezer Kunstkring) en Lotte Vennekens (docent Nederlands Bernrode) met haar in gesprek gaan. Ook is er op de avond ruimte voor vragen die gesteld worden door vierdejaars leerlingen van Bernrode.

De schrijverij is vrij toegankelijk voor iedereen en vindt plaats in de aula van gymnasium Bernrode. Het gebouw is open vanaf 18.45 uur. De schrijverij start om 19.15 uur.

Bron: mooibernhezer.nl 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen