Dorpsnieuws

d77f20ba cb17 479f 98f5 291b1a5ef74e thumb420Op maandag 19 februari komt Elisabeth Bax in de Abdij van Berne spreken over het boek dat zij geschreven heeft: ’Gandhi, activist en spiritueel leider’. Op haar reis door India zag en hoorde zij hoe de idealen van Gandhi, 75 jaar na zijn dood, nog steeds springlevend zijn.

Hij werd en wordt beschouwd als een ‘goeroe’, een leraar.Voor Gandhi waren activisme, moreel gedrag en religie onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om de persoon Gandhi te leren kennen en begrijpen, moet men dus zijn spirituele filosofie – voortkomend uit het hindoeïsme – bestuderen.

Kaarten

De avond begint om 20.00 uur in de Abdij. Opgeven voor kaarten kan door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als bijdrage in de kosten wordt een bedrag van 10 euro gevraagd, inclusief koffie/thee in de pauze.

Elisabeth Bax studeerde aan de VU in Amsterdam en onderzocht de betekenis van kunst en cultuur via een activistische politiek op veranderingen in de maatschappij. Zij kreeg interesse in de persoon van Gandhi tijdens haar reizen door India. Daarvoor ging ze op zoek naar de drijfveren van deze activist en spiritueel leider.

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen