Dorpsnieuws

HaardromeDe komende maand staat bij Haar Drôme kappers in Heeswijk-Dinther alles in het teken van ALS. Met diverse acties hoopt men een mooi bedrag binnen te halen voor onderzoek om deze vreselijke ziekte te bestrijden.

Met enige regelmaat werden medewerkers in de salon geconfronteerd met verhalen van klanten die vertelden over familieleden die aan ALS leden. Die verhalen maakten indruk op het team en men besloot in actie te komen. “Een klant vertelde dat hij mee ging lopen met de ALS-Sunrise-walk om zijn schoonzus moreel te ondersteunen,” vertelt eigenaar Mirjam Godschalk: “Dat was voor mij de aanleiding om contact te leggen met ‘n leverancier en met de stichting ALS.”

De komende weken gaat 20% van diverse verkochte producten rechtstreeks naar de stichting. Het zou fantastisch zijn als klanten bereid zijn ook deze korting te doneren. Tevens is er een online collectebus  en is elk willekeurig bedrag een prachtig gebaar.

ALS is een ziekte van de zenuwen die vanuit de hersenen de spieren aansturen. De oorzaak van de dodelijke ziekte ALS is nog niet bekend en een behandeling is er niet. Althans nog niet, maar men is volop bezig met onderzoek. Onderzoek waar veel geld voor nodig is.

Mirjam: “Ik vind het mooi dat mensen een berg op fietsen of ’s nachts door Utrecht gaan wandelen om geld op te halen. Het is natuurlijk fantastisch als wij op deze manier ook een steentje kunnen bijdragen.” Mensen die de komende week niet naar de kapper in Heeswijk-Dinther gaan, maar toch willen bijdragen, kunnen de QR-code scannen. Hun gift staat dan meteen op de rekening van stichting ALS.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen