Dorpsnieuws

6debd192 afd8 42d6 8b3d 2b8873b0128e thumb840Bibliotheek Heeswijk-Dinther organiseert de cursus Digisterker: Werken met de DigiD en de digitale overheid. De overheid vraagt tegenwoordig naar je DigiD: je DIGitale IDentiteit. Dit is een digitale toegangscode voor overheidsdiensten.

DigiD is bijvoorbeeld nodig bij het aanvragen van huurtoeslag, een uitkering of inloggen bij mijn overheid. De cursus start op 10 januari in de Bibliotheek.

Wat leer je in de cursus Digisterker?
In de cursus leer je hoe je een DigiD aanvraagt en gebruikt. Daarna leer je hoe je handig informatie vindt en hoe je iets aanvraagt. Ook wordt de website van gemeente Bernheze bekeken.

Voor wie is de cursus Digisterker?
Vind je het nog moeilijk om gebruik te maken van de digitale dienstverlening van de overheid? Schrijf je dan in. De cursus is bedoeld voor mensen die al een beetje met internet kunnen omgaan. De groep deelnemers zal niet groot zijn, zo is er genoeg tijd voor vragen.

Nieuwe docenten voor de cursus Digisterker
Leden van de helpdesk KBO Nistelrode hebben de docententraining Digisterker met goed gevolg doorlopen. Het gaat om twee leden van de helpdesk van KBO Nistelrode. Zij gaan de medewerkers van Bibliotheek Heeswijk-Dinther ondersteunen bij het geven van de cursus.

Informatie en aanmelden
De cursus bestaat uit vier lessen die woensdagochtend 10, 17, 24 en 31 januari van 10.00 tot 12.00 uur plaatsvinden in Bibliotheek Heeswijk-Dinther. De cursus is gratis, het werkboek kost € 15,- of is te leen. Aanmelden kan via 0413-291054 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen