Dorpsnieuws

Abdij van BerneDe Abdij van Berne vertegenwoordigt belangrijke periodes uit de Brabantse religieuze geschiedenis. Berne wil ondanks de krimpende religieuze gemeenschap ook voor de komende generaties een bron van betekenis blijven met de verhalen die daarbij horen.

Daarvoor moet de Abdij het totale complex, gebouwen en terrein, duurzaam in standhouden én zorgen voor een duurzame exploitatie van de Abdij. Daarvoor is een Ontwikkelplan opgesteld. Hiervoor heeft onder andere de provincie Noord-Brabant een subsidie verstrekt. Het plan omvat aanpassingen van de Boerderij en de ruimten achter de kerk, maar ook de verkoop van het Abdijhuis en de ontwikkeling van sociale en zorg woningen op het terrein. Daarnaast is verduurzaming van het complex noodzakelijk.  

Graag wil de Abdij u informeren over de plannen, maar vooral ook horen wat u van de concept plannen vindt. Daarvoor is een inloopbijeenkomst georganiseerd op:

Maandag 13 november 2023

Tussen 16.30 – 20.00 uur

Ingang voordeur

 Aanmelden is niet nodig. Het Ontwikkelteam is aanwezig om met u van gedachten te wisselen en zaken toe te lichten. U kunt uw suggesties, ideeën, wensen of andere aandachtspunten achterlaten via de daarvoor klaarliggende formulieren.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen