Dorpsnieuws

Jannemeis SnelsTot 4 december zijn de bijzondere verhalen van Jannemeis Snels uit Heeswijk-Dinther te bewonderen in de vitrine van Bibliotheek Heeswijk-Dinther. Dit kan gratis tijdens de openingstijden.   Jannemeis vertelt graag verhalen die je terugziet in haar huisje-boompje-beestje diorama’s. Met natuurlijke materialen maakt ze miniwerelden vol prachtige details.

Het is hoe Jannemeis de wereld ziet: “Groot maar vol prachtige, boeiende, interessante, kleine, adembenemende, kleurende en spannende details.” In coronatijd maakte ze elke dag een miniwereld in een plexiglas doosje. “Een wereld waarin alles klopt”, vertelt Jannemeis. “De mens die in alle rust geniet van de omgeving.”

Het Koninkje
Naast haar werk als illustrator en vormgever wilde Jannemeis iets voor zichzelf doen. In 2007 raakte ze verslingerd aan mozaïeken. Daar gebruikt ze naast tegeltjes ook stukjes van servies voor. Aan het kiezen en bewerken van de stukjes mozaïek wordt veel aandacht besteed. Samen maken al die stukjes een tweedimensionaal, figuratief wandpaneel, dat een verhaal vertelt.
Kenmerkend voor Jannemeis is het figuurtje ‘Koninkje’. Het Koninkje beeldt het verhaal van Jannemeis uit. In het beeld dat is ontstaan, kunnen mensen hun eigen verhaal zien. “Naar kunst kijken maakt emoties los, die voel je. En dat vertelt je als toeschouwer ook weer iets over jezelf. Zo verrijkt kunst maken en kijken mijn leven”, vertelt Jannemeis. “En ik hoop ook dat van jou.”

Ben je nieuwsgierig geworden naar de werelden van Jannemeis? Je bent van harte welkom tijdens de openingstijden van de bibliotheek .

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen