Dorpsnieuws

wandeltochtDe oorlog in Oekraïne laat ons weer beseffen dat vrede geen vanzelfsprekendheid is, maar een gezamenlijk project waar élke dag aan moet worden gebouwd. Een Vredesweek blijft hard nodig.
Niet alleen in Oekraïne: van Jemen en Palestina tot Zuid-Soedan raken oorlog en geweld mensen overal ter wereld.

Gewapende conflicten drijven miljoenen mensen op de vlucht en maken de wereldwijde ongelijkheid almaar weer groter.
De Abdij van Berne wil in de Vredeweek in actie komen om mensen te verenigen die in actie willen komen voor vrede, over grenzen en dwars door verschillen in huidskleur, gender en klasse heen. Zij organiseert hiervoor wederom op zondag 24 september 2023, vanuit de Abdij van Berne een wandeling: ‘Wandelen voor Vrede’ en sluit hierbij aan aan de oproep van Pax.

walk of peaceVredeswandelingen hebben in de vredesbeweging een lange geschiedenis, maar ook een toekomst. Wandelen, pelgrimeren, is populairder dan ooit. Het is een weg naar binnen, naar ons innerlijk en de stilheid in onszelf. Het zet aan tot reflectie: ‘Wie ben ik?’ en: ‘Kan ik vrede vinden in mijzelf?’ De pelgrimage zet in beweging, het is uiteindelijk een weg van verandering. Het is tegelijk een weg naar buiten, met aandacht voor mensen in onze omgeving met diverse achtergronden. Het heeft aandacht voor verschillende beelden en dromen van een vreedzame samenleving.

Het doel van deze wandeling is om, al wandelend rond Abdij, mensen vanuit verschillende achtergronden te ontmoeten en van daaruit verhalen, ervaringen en perspectieven van elkaar te leren kennen.
De start van de wandeling is 24 september om 12.00 uur in het ‘Proeflokaal Berne Abdijbier’. Na inleidingen van Feroz Moeniralam, met als thema ‘wat betekent vrede vanuit Moslim-perspectief’ en Joost Jansen, zullen tussen 12.15 en 13.15 uur gemengde groepjes van 2-4 personen vertrekken die een wandeling gaan maken van naar keuze 3,5 of 6,5 kilometer met als centrale vraag: ‘Wat betekent Vrede voor mij en hoe breng ik dat in de praktijk?’ En als onderliggende vraag: ‘Welke hindernissen moet ik daarbij overwinnen?’

Loop mee op zondag 24 september en meld u liefst aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda