Dorpsnieuws

Kilsdonkse molen 2Nu de zomer toch naar het einde loopt en we steeds meer bladeren zien vallen, komt ook de notentijd er weer aan. Vanaf nu laten de notenbomen hun walnoten vallen. En precies die walnoten zoekt de Kilsdonkse Molen voor haar walnotenolie.

walnotenDe Kilsdonkse Molen gaat in december weer verse walnotenolie maken. Daar zijn héél veel walnoten voor nodig. Ook walnoten van uw boom zijn dan van harte welkom.

Staat er een notenboom in uw tuin?

Loop dan elke avond even onder de boom door en raap de gevallen walnoten op. Walnoten die op de grond liggen worden vochtig en gaan dan erg snel schimmelen. Funest voor de smaak en dus ook funest voor de olie.

Wat is belangrijk? Het allerbelangrijkste is dat de noten droog zijn. Raap daarom elke dag - leg de geraapte noten op een droge plek op een krant of een rooster - doe dit gedurende een aantal weken zodat u een mooie hoop heeft.

Doe de walnoten in een emmer of grote zak en breng ze naar de Kilsdonke Molen. Elk weekend is de molen geopend en de walnoten worden met open armen ontvangen. Geniet dan even van een kopje koffie, een super uitzicht op de uniekste molen van Nederland en bedenk dat u heeft bijgedragen aan een nieuwe voorraad ambachtelijke Kilsdonkse walnotenolie.

Plaats reactie