Dorpsnieuws

64b7cab7ee24bMachines en de natuur, ogen zonder pupillen en hoge hoeden, dat zijn een aantal kenmerken die je in de tekeningen van Milan herkent. Zijn tekeningen zijn geïnspireerd op fantasy en horrorfilms, bijvoorbeeld 'War of the Worlds' en 'Alice in Wonderland'. Ze zijn soms gruwelijk, maar bevatten ook de nodige humor.

Dat zie je in de vele details. Opvallend zijn de prachtige kleurovergangen als achtergrond. Zijn tekeningen worden niet gesigneerd met zijn handtekening, maar met een aantal figuurtjes die je in bijna elke tekening terugziet. Kom je ze zoeken?

Over Milan
Bij de Noordkade heeft Milan de talentklas gevolgd. Daar heeft hij kennisgemaakt met een aantal kunstvormen om te ontdekken wat bij hem past. Hij gaat komend schooljaar zijn talent verder ontwikkelen bij het Sint Lucas. Voor hij was aangenomen moest hij een portfolio inleveren en op gesprek. Ze waren onder indruk van zijn tekeningen, maar wilden vooral weten hoe Milan de tekening maakt. “Het begint met een potlood tekening. Die scan ik in en op de Ipad krijgt de tekening zwarte lijnen. Dan wordt de tekening ingekleurd en worden de details toegevoegd”, vertelt Milan.

Zijn tekeningen zijn van 30 augustus tot 16 oktober te bewonderen in de vitrine van Bibliotheek Heeswijk-Dinther tijdens de openingstijden van de Bibliotheek.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen