Dorpsnieuws

renate kantersMijn naam is Renate Kanters en woon samen met mijn man Jordy en onze zoon Sepp, dochter Suus en zoontje Mees* in Heeswijk-Dinther. Naast mijn baan in het onderwijs, ben ik de opleiding Energetisch Gezins- Therapeut gaan volgen. N.E.I. therapie is de basis van deze opleiding.

Tijdens deze opleiding heb ik me gespecialiseerd in zwanger worden, zwanger blijven, zwangerschap, hormoon gerelateerde klachten en het thema alleen geboren tweeling. Daarnaast heb ik ook het onderdeel familieopstellingen gevolgd. 

Door de gebeurtenissen die ik heb meegemaakt, zat ik niet lekker in mijn vel. Toen ik 21 jaar oud was, is mijn beste vriend overleden. Dit had zoveel impact op mij. Zo had ik moeite met in slaap vallen, doorslapen en had ik weinig energie en had ik geen rust. Ik ben toen via een vriendin, in aanraking gekomen met N.E.I. therapie. Al na één sessie, voelde ik me zoveel beter. Hieruit bleek dat ik hoogsensitief ben. Na onderzoek op internet, kon ik me hier helemaal in vinden. 

Na het plotseling verlies van mijn vader, kreeg ik zo sterk het gevoel dat ik deze opleiding moest gaan volgen, dat ik het gewoon ben gaan doen! Door deze opleiding heb ik inzicht gekregen in mijn hoog sensitiviteit en heb ik geleerd om hier gebruik van te maken tijdens de N.E.I. sessies.  

In juni 2023 ben ik bevallen van onze zoon Mees met 25 weken. Na twee dagen vechten, is hij een vlinder geworden. Ondanks het grote verdriet, heeft hij mij veel kracht gegeven.  Dit waren voor mij tekens om mezelf nog meer te gaan ontwikkelen en echt te gaan starten met een eigen praktijk. Zo heb ik ingeschreven bij de opleiding zwangerschapscoach, zodat ik in de toekomst zwangere vrouwen kan gaan begeleiden. In de toekomst zal ik ook nog de opleiding rouwcoach gaan volgen. Mijn doel is om personen te gaan begeleiden op een holistische wijze voor, tijdens en na een geboorte i.c.m. N.E.I en natuurlijk de reguliere N.E.I.. Tijdens een N.E.I. sessie kan ik ondersteuning geven met advies in vitaminen en mineralen,  die je ondersteunen om in balans te komen en die daardoor mede jouw klacht kunnen verhelpen. 

Door middel van deze therapie, hoop ik anderen te kunnen helpen bij het reguleren van emoties of problemen, die ze niet zelf op kunnen lossen. Net zoals ik zelf hiermee zelf geholpen ben. Ik nodig u graag uit in mijn praktijk aan huis, om samen naar uw probleem te gaan kijken. Het kan helpen bij stoppen met roken, zwanger worden, slaapproblemen, acne, eczeem. afvallen, hormonale klachten en zo veel meer!

Wat is dan N.E.I. therapie?

N.E.I. staat voor Neuro Emotionele Integratie. Tijdens een N.E.I. sessie, gaan we kijken naar emoties die in je onderbewustzijn zijn opgeslagen, maar niet verwerkt zijn. Dit komt omdat we bijvoorbeeld als kind, ons zelf nog niet konden uiten of dat de emotie te heftig was om erover te praten. Hierdoor wordt deze emotie opgeslagen in je onderbewustzijn. Deze emoties zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld niet lekker in je vel zit of dit uit zich in fysieke klachten. Met deze therapie kunnen we deze emoties weghalen, zodat je klachten verminderen of verdwijnen. Het lijkt op de bekende EMDR-methode, alleen zonder het moment opnieuw te moeten beleven. 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen