Dorpsnieuws

FransLiving history dagen op Kasteel Heeswijk 26 en 27 augustus. 
Klaar voor een onvergetelijke afsluiting van je zomervakantie? Stap mee terug in de tijd tijdens de Living History dagen Chateau Libéré op 26 en 27 augustus.

Meer dan 200 deelnemers zorgen voor een kleurrijk  spektakel op het kasteel met hun prachtige kostuums. Ze spelen de strijd na tussen het Franse republikeinse leger en de geallieerden met een defilé en heuse veldslagen.

thumb_frans_2.jpgEen kleurrijk spektakel
Rond het middaguur trekken de reenactors in defilé naar de kasteeltuin,  worden de troepen officieel geïnspecteerd en betreden ze het strijdtoneel voor een heuse veldslag met knallende geweer- en kanonschoten. Vergeet je oordoppen niet (ook verkrijgbaar aan de kassa).

Lthumb_frans1.jpgevend geschiedenisboek
Voor kinderen is dit spektakel een levend geschiedenisboek! Beleef een onvergetelijke tijd in het kampement in de Moestuin voor- en na de
veldslag. Benieuwd hoe een strozak slaapt? Of hoe een kanon werkt? Of de geheimen van een uniform ontdekken? Enthousiaste reenactors nemen je mee op een avontuurlijke reis door de geschiedenis. En de soldaten van het legendarische leger van Napoleon? Die laten je maar al te graag zien hoe ze hun maaltijden bereidden in die tijd.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen