Dorpsnieuws

wolfDe wolf is terug van weg geweest. Is dit goed of slecht nieuws? Een aanwinst of juist niet? In ieder geval is het een gegeven, een feit waar je niet omheen kunt. De vraag is eerder hoe je als mens met de wolf kunt samenleven?  Op donderdag 15 juni gaat Johan Mees hier verder op in. Hij is ecoloog en adviseur

Natuurbescherming en faunazaken bij de provincie Noord-Brabant, secretaris van de Brabantse wolvencommissie en werkt aan een Brabants wolvenplan. Johan is een natuurkenner pur-sang.

De wolf- Vanuit Duitsland komen wolven naar Nederland, op zoek naar nieuw leefgebied. Op de Veluwe hebben zich de eerste roedels gevestigd. Maar ook in Brabant op de Strabrechtse heide is een wolf gevestigd. Zo nu en dan bezoeken zwervende wolven Brabant en lijkt daarmee definitief terug te zijn.. Hij heeft een positieve invloed op natuur, landschap en biodiversiteit. De wolf is daarmee een aanwinst voor de Brabantse natuur. Maar er is ook een andere kant; hij kan schade veroorzaken en soms zijn mensen bang voor wolven.

In de lezing komen de levenswijze, ecologie en verspreiding van de wolf aan de orde. Maar ook maatschappelijke vraagstukken. De wolf is een veel omvattend en actueel onderwerp. Op deze boeiende avond zullen veel vragen beantwoord worden.

Bijwonen van de lezing is gratis en aanmelden via site verpicht www.ivn.nl/bernheze ;  Start om 20.00 uur tot 22.00 uur, de zaal CC Servaes, Raadhuisplein 24 in Heeswijk Dinther is open vanaf 19.45 uur. Een vrijwillige bijdrage  voor de IVN Bernheze wordt zeer op prijs gesteld.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen