Dorpsnieuws

download 46De gemeenteraad heeft de profielschets voor een nieuwe burgemeester van Bernheze vastgesteld. Tijdens de raadsvergadering van 24 mei werd het document overhandigd aan de commissaris van de Koning, Ina Adema. In de profielschets staat wat voor burgemeester we in Bernheze zoeken en wat de burgemeester van onze gemeente kan verwachten.

Daarmee is de profielschets in feite de vacaturetekst voor de nieuwe burgemeester.

Ook inwoners van Bernheze hebben een bijdrage geleverd aan de profielschets. Zij konden een vragenlijst invullen en daarin aangeven hoe hun ideale burgemeester eruitziet. De zogenaamde vertrouwenscommissie heeft de profielschets opgesteld. Deze bestaat onder anderen uit de zeven fractievoorzitters van de gemeenteraad.

De profielschets
Bekijk hier de profielschets voor een nieuwe burgemeester (PDF, 2.1 MB). U kunt deze raadsvergadering terugkijken.

Het vervolg
De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) stelt de vacature voor de nieuwe burgemeester formeel open. Daarna wordt de vacature ook via de gemeentelijke kanalen verspreid.

Meer weten over de procedure? Bekijk de infographic ‘In 14 stappen burgemeester’ of neem contact op met de griffie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen